Vesna Čipčić: Najvažnije je da sam zadovoljna i da trajem

10.01.2021

14:01 >> 16:36

0

Autor: Dejan Ćirić

Veoma produktivna godina čeka čuvenu glumicu koja će igrati u tri predstave, dva bioskopska filma i u čak četiri nove televizijske serije

Vesna Čipčić: Najvažnije je da sam zadovoljna i da trajem
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Bogata sezona se planira u matičnom teatru naše sagovornice, Beogradskom dramskom pozorištu, čak 10 novih projekata tokom cele 2021. godine, gde će Vesna Čipčić, kao prvakinja pozorišta, igrati u tri, što je skoro trećina projekata.

– Prilično sam se odmarala od pozorišta zbog pandemije, pa mi je veliko zadovoljstvo što ću sada puno raditi, jer sam inače glumica koja voli i ima snage da ide iz predstave u predstavu – nadahnuto je istakla Čipčićeva na početku razgovora.

Prvi komad u kojem će se glumica predstaviti jeste dramatizacija romana “Tiho teče Misisipi” Vladimira Tabaševića, u režiji Ivice Buljana iz Hrvatske, čija je premijera zakazana za 20. mart.

Na pozornici će, osim Vesne, igrati i njena ćerka Aleksandra Anja Alač, Vanja Nenadić, Jana Milosavljević, Mladen Sovij, Dunja Stojanović, Vladan Milić i drugi.

– Značajno je što ćemo prvi put u pozorištu imati nagrađivanog pisca i dobitnika NIN-ove nagrade, Vladimira Tabaševića. On je sa rediteljem radio dramatizaciju svog romana koji govori o raspadu jedne porodice kroz raspad jedne zemlje – otkriva glumica o prvom naslovu u sezoni u kome će igrati i dodaje:

– Reditelja Ivicu Buljana prosto obožavam, presrećna sam što ću raditi sa njim, pratim njegove predstave u regionu i rado putujem da ih gledam.

ATA Images/Antonio Anhel

Sledeći projekat ponovo na sceni povezuje Vesnu sa ćerkom Anjom, jer je za sezonu 2021/2022. najavljena intimna drama “Living Room”, autorski projekat pisca i reditelja iz Nemačke, Ersana Mondtaga. Komad po planu premijerno izlazi 18. septembra, a uz njih dve igraju Ljubomir Bulajić i Aleksandar Jovanović.

Vesnina poslednja predstava u BDP-u u ovoj godini biće “U raljama života” prema romanu Dubravke Ugrešić, u dramatizaciji Biljane Srbljanović i režiji Andreja Nosova. Čuveni film Rajka Grlića u ovoj verziji biće moderna vizija žene u eri društvenih mreža i medija, a 9. oktobra sa Čipčićevom će na Velikoj sceni zaigrati i Iva Ilinčić, Vanja Nenadić, Milica Zarić, Aleksandar Vučković i Miloš Perović.

Pročitajte još

– Važno je da se jako radujem toj količini posla u svim predstavama, u stvari, ne znam čemu se više radujem – Ivici Buljanu ili Ersanu Mondtagu, koji je tako jednostavan za saradnju, pun razumevanja, a opet veliki i značajan evropski reditelj i pisac. Ima ogromnu empatiju i razumevanje za glumca, spreman je da pruži ruku, onako ljudski, prijateljski i rediteljski. Na sve to, tu je i Andrej Nosov, jednostavno nisam mogla bolje poželeti – prepuna je utisaka čuvena glumica, koja je dugi niz godina u BDP-u igrala hit komad, monodramu “Oskar i mama Roz” Erika Emanuela Šmita.

Naglašava da joj imponuje što BDP sa upravnikom Jugom Radivojevićem ima veliki broj koprodukcija, i to ne samo sa regionalnim umetnicima već i poznatim stranim rediteljima.

– U našem pozorištu se ovako nešto zaista jako dugo nije dogodilo, stvarno je fascinantno. Samo da se sve i ostvari, da nas ništa ne spreči, kao što je ova pandemija – ističe glumica, koja je bila zapažena i u raznim produkcijama prethodnih uprava – “Klošmerl”, “Terorizam”, “Moj sin samo malo sporije hoda”, a u Jugoslovenskom dramskom pozorištu igra u nagrađivanom komadu “Kako je poludeo gospodin R?” u režiji Boba Jelčića.

ATA Images/Antonio Anhel

Junakinja TV serije “Vruć vetar” i čuvenog filmskog serijala “Lude godine”, ponovo je u centru pažnje velikog i malog ekrana nakon izvanredno odigrane uloge u melodrami “Ajvar” (2019), Ane Marije Rosi, gde su joj partneri bili Nataša Ninković i Sergej Trifunović. Od tada je reditelji i producenti sve više traže ne samo za pozorište, već i za filmove i serije.

– Ovog leta sam jako puno radila, istina odmarala sam se od pozornice, ali sam zato snimala tri serije, gde imam velike uloge, i jednu gde sam u manjoj roli -objašnjava dramska umetnica, koja je tokom poslednjih godina igrala u poznatim serijama kao što su “Sinđelići”, “Sumnjiva lica” i “Šešir profesora Koste Vujića” Zdravka Šotre. Upravo će kod Šotre zaigrati u epizodnoj ulozi u filmu i seriji “Kralj”, gde je direktan partner Žarku Lauševiću, a sa ovim velikanom će deliti ekran i u televizijskom serijalu od 10 epizoda “Kalkanski krugovi”. U toj melodramskoj misteriji reditelja Milana Karadžića, ponovo će igrati sa Natašom Ninković, kao i sa Vojinom Ćetkovićem.

Pročitajte još

– Posle „Ajvara’“ gde sam ostvarila ulogu koja je potpuno različita od svega što sam do sada radila, i u kakvoj me moja publika nikada nije videla, zapravo se u mojoj karijeri ipak nešto malo pomerilo. Bila sam sklona da kažem: „Šta bi bilo da su mi takve uloge davali kad sam bila jako mlada!?“ Ali, to je bio moj put, tako je bilo suđeno, i hvala bogu na svim tim darovima. Mislim da uvek može drugačije, ali u ovom trenutku najvažnije je da sam zadovoljna, da imam dosta posla, da trajem, i to je sada najlepše – napomenula je Vesna Čipčić.

ATA Images/Antonio Anhel

Osim dve pomenute serije, publika će je gledati i u već aktuelnim “Kamiondžijama” uz Nenada Jezdića i Tihomira Stanića, a igraće i u velikom projektu “Vreme zla”, prema romanu Dobrice Ćosića, gde su joj ponovo partneri Sergej Trifunović i Žarko Laušević, kao i Goran Bogdan, Nebojša Dugalić i Goran Šušljik, koji je i producent projekta.

– Čudo jedno, samo tako mogu sve ovo da nazovem – pravo čudo. Istovremeno se snima 20 serija u Srbiji, to se nikada nije dešavalo, i to neprestano traje, nije mi još uvek jasno kako je to moguće – izrazila je glumica, na kraju razgovora, nevericu,  iznenađenje ali i zadovoljstvo jer se sve više kvalitetnih projekata snima na našim prostorima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike