Vanja Nenadić za 24sedam: Posle Mire Furlan nemam pravo na grešku

21.04.2021

18:36 >> 22:33

0

Na jesen na sceni Beogradskog dramskog pozorišta igraće se komad U raljama života, po istoimenom kultnom filmu Rajka Grlića, a glumica priznaje da je velika

Vanja Nenadić za 24sedam: Posle Mire Furlan nemam pravo na grešku
Copyright Foto:24sedam/Goran Sivački

Mladu glumicu Vanju Nenadić publika je zavolela u jednoj od njenih prvih uloga na malim ekranima u seriji “Biser Bojane”, a ubrzo su usledile i zapažene role u “Komšijama” i “Tajkunu”. Nenadićevu su gledaoci donedavno pomno pratili u prvoj sezoni serije “Tajne vinove loze” što joj je, kako ističe u razgovoru za 24sedam, posebno značajno jer se prvi put našla u tako velikom i dugom procesu, sa sjajnom glumačkom ekipom koja je brojala više od 120 ljudi.

Što se tiče pozorišta, mlada glumica je vrlo aktivna u matičnom Beogradskom dramskom pozorištu gde je pre samo nekoliko dana imala premijeru komada “Baal“, pre toga igrala je u “Sumraku bogova”, a već danas je bila u prilici da najavi novu premijeru komada “Divlje meso” u režiji Jagoša Markovića koja je na repertoaru 24. aprila.

Foto:24sedam/Goran Sivački

– Uloga u ovom komadu je zaista kompleksna i zahtevna i moram da priznam da je posle fakulteta ovo prvi put da igram ovako nešto. Potpuno drugačije od onoga kako su me dosad reditelji videli – naivne devojčice, princeze… Samo je to bilo dovoljno izazovno, a pogotovo kad je sve pod dirigentskom palicom Jagoša Markovića. Bilo je zahtevno, a tako najviše možeš i da naučiš – kaže Nenadićeva.

Radnja komada smeštena je u predvečerje Drugog svetskog rata, u središtu priče je porodični raskol kroz koji se prelamaju različiti pogledi na svet, tradicionalni i moralni, kancerogeno nerazumevanje i isključivost, te nadirući fašizam, odnosno okolnosti koje ga kroje.

U središtu se nalazi balkanska porodica, puna ljubavi, nesloge, ludila, destrukcije…

– Sve teme u ovom komadu su neprevaziđene i mislim da se mi iz toga ne možemo iščupati, zato je ovaj komad bio toliko aktuelan i pre 40 godina, a mislim da će biti i za 100. Sve što se dešava vezano je za tradiciju, moral, mladalačku ambiciju, zlo, ljubav, izdaju i usamljenost. To su teme koje nas prožimaju svakodnevno tako da to jesmo, ne samo mi, već i svi ljudi na svetu – ističe glumica i dodaje:

Foto:24sedam/Goran Sivački

– Igram mladu devojku iz vrlo bogate porodice koja je bila okružena zlom. Vrlo je usamljena i traži istinu. Govorim kao glumac koji brani svoj lik, ali naravno da ona ima i drugu stranu medalje. Mislim da će publika osetiti sve ovo o čemu smo malopre pričale.

Na jesen, u oktobru, publiku na sceni Beogradskog dramskog pozorišta očekuje komad “U raljama života”, po istoimenom kultnom filmu Rajka Grlića iz 1984. godine, a Nenadićeva priznaje da je velika odgovornost raditi na nečemu što publika već vrlo dobro poznaje, a samim tim i ima velika očekivanja.

– Još uvek nisu počele probe, te ne znam mnogo toga da vam kažem. Znam samo da ću igrati lik koji je tumačila Mira Furlan i to mi je zasad dovoljno da se osećam vrlo uzbuđeno. Biće to velika odgovornost i još veća čast, pogotovo u ovom trenutku kada nje više nema. Ona je ostavila ogroman trag na umetničkoj sceni, a ja ću dati sve od sebe da iznesem svoju ulogu najbolje što mogu. Taj film je publika zavolela i vrlo ga dobro pamti i mi nemamo prava na grešku. Biće veoma izazovno – priznaje glumica.

Na pitanje šta nam može otkriti o drugoj sezoni popularne serije “Tajne vinove loze” u kojoj je tumačila lik Anje Tomić, ćerke Vuka kojeg je igrao Vojin Ćetković, kaže da ne zna gotovo ništa jer još uvek rade na tome.

Printscreen/Met Ro productions

– To iskustvo mi je vrlo dragoceno jer mi je u poslednje vreme prioritet da radim sa dobrim i plemenitim ljudima, a to se desilo baš u toj seriji u kojoj je angažovano više od 120 ljudi. Za mene lično je bilo zanimljivo jer sam se našla u jednoj potpuno novoj formi, mnogo epizoda, snimanja, moraš da misliš o kontinuitetu svog lika… Bilo je vrlo zahtevno – kaže Nenadićeva i dodaje da je čar te serije u njenoj tematici:

Pročitajte još

– Mislim da je ljudima bilo previše da gledaju kriminal, ubistva i teške teme i da je to bio glavni razlog, pored jake glumačke ekipe, zašto je bila toliko gledana. Serija obiluje i divnim kadrovima i mislim da nam je to dosta falilo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike