Uspešna premijera u Ateljeu 212: „Sin“ oduševio publiku

28.03.2021

06:59 >> 09:59

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo je bilo prvo izvođenje jedne od drama Florijana Zelera u Srbiji

Uspešna premijera u Ateljeu 212: „Sin“ oduševio publiku
Copyright ATA Images/Milan Maričić

Na Svetski dan pozorišta sinoć je na sceni „Mira Trailović“ u Ateljeu 212 premijerno izvedena predstava „Sin“ u režiji Ane Tomović, nastala po komadu Florijana Zelera, savremenog francuskog dramskog i romanopisca. To je bila šesta premijera ove sezone u Atelju 212.

Florijan Zeler je dobitnik mnogih prestižnih priznanja za dramsko stvaralaštvo, između ostalih i Molijerove nagrade. List “Gardijan” ga je proglasio “najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena”.

ATA Images/MIlan Maričić

Komad “Sin” u režiji Ane Tomović, treći je komad Zelerove trilogije unutar koje pisac istražuje porodične odnose, uvek se fokusirajući na jednog člana porodice.

Prvi deo te trilogije je komad „Otac“, koji je i najnagrađivaniji Zelerov dramski tekst. Drugi komad je „Majka” koji je imao svoju premijeru u Njujorku sa Izabel Iper i Krisom Notom u glavnim ulogama. Njegove drame se igraju u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Americi…

Promo/Atelje 212

Komad „Sin“ pažnju usmerava na porodične odnose i adolescentsku depresiju sina koji pati nakon razvoda svojih roditelja. Pisac vešto i precizno istražuje osećanja svojih junaka, unutrašnja previranja i njihove međusobne odnose. Ovo je bilo i prvo izvođenje jedne od njegovih drama u Srbiji.

Pročitajte još

U predstavi, koja je realizovana u koprodukciji sa Beoartom, igraju Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Bane Zeremski, Relja Janković i Luka Grbić prvi put na sceni Ateljea 212, u ulozi sina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike