TV serija o čuvenom susretu: Holivudske zvezde kao Regan i Gorbačov

13.12.2020

11:52 >> 16:34

0

Autor: Dejan Ćirić

Projekat će biti realizovan na osnovu romana Kena Adelmana Regan u Rejkjaviku: 48 sati koji su okončali Hladni rat

TV serija o čuvenom susretu: Holivudske zvezde kao Regan i Gorbačov
Copyright Profimedia

Serija o čuvenom susretu Ronalda Regana i Mihaila Gorbačova, kojim je okončan Hladni rat, najavljuje se punih osam godina. Paramount studio je konačno potvrdio da se ulazi u realizaciju ovog dugo očekivanog projekta i da će glavne uloge igrati Majkl Daglas i Kristofer Volc.

Daglas će igrati Regana, a Volc nekadašnjeg predsednika Rusije, Gorbačova. Seriju će režirati Džejms Foli, po romanu Kena Adelmana „Regan u Rejkjaviku: 48 sati koji su okončali Hladni rat“.

Profimedia

U centru radnje je dramatični i istorijski susret Regana i Gorbačova 1986. godine na Islandu, tokom ključnog vikenda za završetak Hladnog rata. Iako se od tog sastanka nije mnogo očekivalo, zahvaljujući Gorbačovu postao je jedan od ključnih političkih trenutaka za Ameriku i Rusiju. Planovi Gorbačova su iznenadili Amerikance i doneli mu veliku prednost. Postignuto je nekoliko važnih dogovora po pitanju naoružanja, ali Regan ipak nije prihvatio sovjetski zahtev da Sjedinjene Države uklone laserski odbrambeni štit, koji je smatrao presudnim za odbranu američkog kontinenta.

Profimedia

Istorija beleži da je Gorbačov, uprkos tome, odneo političku i moralnu pobedu u Rejkjaviku, jer Regan nije prihvatio pruženu ruku. Ostaje da vidimo u kom svetlu će biti prikazani nekadašnji veliki lideri političke scene sveta, i da li će serija biti objektivna, jer se već najavljuje da će projekat predstaviti najbolje i najslavnije trenutke Reganovog mandata.

PROČITAJTE JOŠ: Tišina je prestala, Klaris: Stiže nastavak “Kad jaganjci utihnu” – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike