Trijumf reditelja Borisa Liješevića na Festivalu u Užicu: Najbolja glumica Mirjana Karanović

10.06.2021

12:27

0

Autor: M. Cukić

Izvor: Tanjug

Najviše nagrada su pokupile Liješevićeve predstave "Čitač" i "Upotreba čoveka"

Predstava "Čitač" BDP/Dragana Udovičić

Predstava “Čitač” u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Beo arta proglašna je za najbolju predstavu 25. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu.

Reditelj predstava “Čitač” i “Upotreba čoveka” Boris Liješević dobio je Ardalion za najbolju režiju, dok je nagrada za najbolju žensku ulogu pripala Mirjani Karanović za ulogu Hane Šmic u tom komadu.

Ardalion za najbolju mušku ulogu dodeljen je Marku Grabežu za ulogu Mihaela Berga za istu predstavu.

BDP / Dragana Udovičić

Po oceni stručnog žirija najbolju scenografiju imala je predstava “Upotreba čoveka” Tvrđava teatra iz Novog Sada pa je Ardalion pripao scenografu Željku Piškoriću.

Pored scenografije predstava “Upotreba čoveka” dobila je i Ardalion za najbolju kostimografiju koji je pripao Marini Sremac.

ATAImages/Antonio Ahel

Sanja Marković dobila je Ardalion za epizodnu ulogu za lik Simke u predstavi “Putujuće pozorište Šopalović” Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nagrada Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagrada Politike Avdo Mujčinović dodeljene su Aljoši Ðidiću za uloge u predstavi “Upotreba čoveka”.

Specijalna nagrada Ardalion dodeljena je autorskom timu i ansamblu predstave “Radnička hronika” Narodnog pozorišta iz Subotice.

Predsednik stručnog žirija 25. JPF bio je Svetozar Rapajić, a članovi su bili i glumica Dragana Varagić i producent Janko Ljumović.

– Ovogodišnji festival održan je pod motom “Vreme straha i podviga” i zaista je podvig što se uopšte festival održao. U uslovima u kojima se živelo prethodnih godinu dana veći deo predstava dugo nije igran i svi oni su napravili jedan veliki podvig u Užicu u slavu pozorišta i u slavu života – istakla je Dragana Varagić.

Pročitajte još

Prema najavi organizatora Narodnog pozorišta iz Užica naredni 26. Jugoslovenski pozorišni festival održaće se u redovnom terminu u novembru, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti