Tajanstveni nakit egipatskih kraljica

01.12.2020

09:49 >> 14:49

0

Autor: Dejan Ćirić

Izložba fotografija Nakit iz starog Egipta i Rima” trajaće do 10. decembra u Muzeju Vojvodine, u Novom Sadu

Tajanstveni nakit egipatskih kraljica
Copyright Promo/Muzej Vojvodine

Ovim projektom se obeležava „Nedelja dizajna Novi Sad“, a organizator izložbe je Srpska nedelja mode u saradnji sa Ambasadom Egipta i Muzejom Vojvodine.

Otvaranje izložbe je danas u 16 časova, ali će se zbog nepovoljne epidemiološke situacije održati bez publike, u prisustvu Amra Alguvejlija, ambasadora Egipta i Tijane Stanković Pešterac, direktorke Muzeja Vojvodine.

Promo/Muzej Vojvodine

Posetioci će na izložbi moći da razgledaju fotografije različitih primeraka nakita iz starog Egipta i rimskih srebrnih kopči – fibula, nastalih kao plod inspiracije umetnika Aleksandra Ramadanovića, kroz deo kolekcije nakita iz arheoloških zbirki Muzeja Vojvodine, u sklopu izložbe „Nakit, skriveno značenje”.

Snimak otvaranja izložbe, kao i predavanje na temu “Nakit u kontekstu” egiptologa Nenada Markovića, svi zainteresovani će moći da pogledaju preko internet stranice i Jutjub kanala Muzeja Vojvodine.

Promo/Muzej Vojvodine

“Nedelja Dizajna Novi Sad” naziv je umetničke platforme za povezivanje kulture, dizajna, kreativnih industrija i inovacija, kao i za predstavljanje različitih kreativnih izraza domaćoj i svetskoj javnosti. Tradicionalno, ova manifestacija ističe značaj modnog dizajna tako što povezuje savremeno kulturno stvaralaštvo i nove izraze sa tradicijom i na taj način omogućava publici da doživi snagu i uticaj dizajna u svakodnevnom životu.

Izložba nakita iz Egipta u Muzeju Vojvodine može se posetiti svakog radnog dana od 10 do 18 sati, uz primenu svih propisanih mera zaštite.

PROČITAJTE JOŠ: U Nojevoj barci: 145 autora na izložbi Grafičkog kolektiva – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike