Izložbom obuće Muzej Vojvodine obeležava 173 godine postojanja

23.10.2020

17:15 >> 18:09

0

Autor: Dejan Ćirić

U ponedeljak, 26. oktobra, u 19 sati, obeležava se dan ove ustanove kulture

Izložbom obuće Muzej Vojvodine obeležava 173 godine postojanja
Copyright Promo/Muzej Vojvodine

Na svečanosti povodom Dana Muzeja Vojvodine i 173 godine od njegovog osnivanja biće otvorena izložba „Ja nosim vas, vi nosite mene“ – obuća iz etnološke zbirke Muzeja Vojvodine. Autori izložbe su mr Katarina Radisavljević, muzejska savetnica, dr Tatjana Bugarski, viša kustoskinja, msr Aleksandar Antunović, kustos i Aleksandar Petijević, muzejski savetnik.

Izložba je poslužila i kao inspiracija za baletsko-modni performans „Vojvodina bogata je tragovima predaka“, u konceptu i režiji Senke Petrović, koji će premijerno biti izveden na svečanosti.

Obuća, na kojoj će se naći motivi iz kolekcija Muzeja Vojvodine koje je dizajnirala Indira Kandić Nazal, a koju je izradila radionica „Bratscher Custom Shoes“ iz Sombora, biće sastavni deo performansa koji izvode članovi baletskog ansamba Srpskog narodnog pozorišta.

Promo/Muzej Vojvodine

Na svečanosti će se prisutnim gostima obratiti mr Tijana Stanković Pešterac, direktorka Muzeja Vojvodine, dr Dejan Masliković, pomoćnik ministra kulture i informisanja Republike Srbije, a izložbu će otvoriti Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, proslava Dana Muzeja obeležiće se u krugu prijatelja Muzeja, a ceo događaj moći će da se prati uživo putem Fejsbuk stranice Muzeja Vojvodine.

Tokom proslave biće poštovane sve preporučene epidemiološke mere.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike