Suze glumice Nikoline Friganović zbog “Dare”: Nisam htela da prljam priču o Jasenovcu

25.02.2021

08:54 >> 11:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Svim svojim bićem predala sam se zadatku koji je bio ispred mene, odrasla sam uz priče o stradanju u jasenovačkom logoru, deo porodice mi je stradao, a othra

Suze glumice Nikoline Friganović zbog “Dare”: Nisam htela da prljam priču o Jasenovcu
Copyright Promo/MCF

Glumica Nikolina Friganović otvoreno je pričala koliko je potresena posle gledanja filma.

– Gledala sam film, bila sam u nekoj vrsti grča, potrebno mi je da ga gledam opet. Videla sam zbog čega smo svi bili tu i sa te strane sam mirna – rekla je Nikolina u emisiji Puls Srbije.

U „Dari iz Jasenovca“ je igrala Milevu, hrabru ženu koja je na samom početku pokazala neverovatnu snagu.

– Mileva je kozaračka žena, žena od kamena, suštinski osećajna i brižna majka, bila je svesna šta će se desiti, od samog početka je shvatila šta se dešava, znala je da mora da deluje, to je čista ljubav. Svaki čovek koji čuje nešto o ovom strašnom događaju reagovao bi tako kako se reaguje – ljudski – rekla je glumica i dodala:

Promo / MCF

– Svim svojim bićem predala sam se zadatku koji je bio ispred mene, odrasla sam uz priče o stradanju u jasenovačkom logoru, deo porodice mi je stradao, a othranila me je žena koja je preživela – moja baka. Mi tu priču genetski nosimo, izvinite, ja se uzbudim kada pričam o ovome – naglasila je glumica kroz suze.

Pročitajte još

– Vagali smo sve emocije, koliko god je bilo teško držali smo se zajedno, to je rezultiralo onim što smo mogli da vidimo. Predosećala sam da će nastati velika bura, mislim da je počelo pre prikazivanja, moja odluka je da ne ulazim u to, da sačuvam sve u sebi. Nisam htela da prljam priču o Jasenovcu tim komentarima, normalno je da ljudi imaju stavove o tome – zaključila je Friganović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike