Specijalno za najveće fanove: Raskošno izdanje "Igre prestola"

14.12.2020

19:32 >> 19:11

0

Crteži su udahnuli novi život spletkama i tajnama, romantici i avanturama ove veličanstvene sage

Specijalno za najveće fanove: Raskošno izdanje "Igre prestola"
Copyright "Igra prestola" Prinstcreen/Imdb

Specijalno izdanje „Igre prestola“ Džordža R. R. Martina, sa predgovorom Džona Hodžmana, opremljeno je divnim umetničkim radovima – slikama u boji koje su posebno izdvojene i crnobelim ilustracijama koje prate svako poglavlje.

Crteži su udahnuli novi život spletkama i tajnama, romantici i avanturama ove veličanstvene sage, remek-delu epske fantastike koje je preraslo u kulturni fenomen.

“Zima dolazi.” To su reči kuće Stark iz najsevernije zemlje kojom gospodari kralj Robert Barateon iz svoje daleke Kraljevske Luke. Severom u Robertovo ime vlada Edard Stark, gospodar Zimovrela. On živi u miru i udobnosti sa svojom ponosnom suprugom Kejtlin, sinovima Robom, Brenom i Rikonom, kćerima Sansom i Arjom, i kopiletom Džonom Snežnim. Još dalje na severu, iza velikog Zida, prostire se divljina i u njoj strašna, neprirodna bića, zaboravljena tokom dugog leta, prognana u mit. Ali sada zima dolazi i divlja zemlja se budi.

Promo / Laguna

No, neposredna pretnja ipak dolazi sa juga gde je Džon Erin, kraljeva desna ruka, umro pod misterioznim okolnostima. Sada kralj Robert dolazi u Zimovrel, sa celom svitom, sa porodicom, ljupkom ali hladnom i proračunatom kraljicom Sersei, okrutnim i hrabrim sinom Džofrijem, i kraljičinom braćom Džejmijem i Tirionom iz bogate i moćne kuće Lanister. Prvi je mačevalac bez premca, a drugi porodična nakaza briljantnog uma. Sudbonosni susret se primiče, budućnost carstva je neizvesna.

I niko ne obraća pažnju na zemlju preko Uskog mora u kojoj princ Viseris, naslednik pale kuće Targarjena koja je nekad vladala celim Vesterosom, planira da povrati svoje zakonito mesto na tronu. On priprema vojsku divljačkog naroda Dotraka, čiju će vernost platiti jedinim bogatstvom koje mu je preostalo – svojom lepom, nevinom sestrom Deneris.

Posebno, ilustrovano izdanje „Igre prestola“ naći će se od utorka 15. decembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari i na sajtu.

Pročitajte još: “Neonski bluz”: Nova zbirka priča Dejana Stojiljkovića

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike