Sećanje na velikane srpskog glumišta: U čast Zoranu Radmiloviću biće zasađeno stablo u Vrnjačkoj Banji

02.08.2021

14:35 >> 14:44

0

Na dan kada je rođen veliki glumac Danilo Bata Stojković biće organizovana manifestacija u okviru koje će biti postavljena replika autobusa iz filma Ko to t

Sećanje na velikane srpskog glumišta: U čast Zoranu Radmiloviću biće zasađeno stablo u Vrnjačkoj Banji
Copyright Zoran Radmilović Promo/Metonimija

Mesec avgust u Vrnjačkoj Banji namenjen je filmu i filmskim stvaraocima. Svake godine se u Glumačkom parku održava manifestacija “Sećanje na velikane srpskog glumišta”.

Naš najveći dramski pisac Dušan Kovačević, obilazeći park glumaca, bio je zadivljen brigom ljudi iz Vrnjačke Banje, pa je i sam tada sugerisao da se prostor gde su zasađena stabla nazove “Park sećanja”.

Glumački park / Promo

Ove godine 11. avgusta, sa početkom u 20 časova, održaće se pomenuta manifestacija na dan kada je rođen naš veliki glumac Danilo Bata Stojković, a njegovo stablo hrasta zasađeno je 2015. godine. Tu su i stabla: Dragana Nikolića, Milene Dravić, Ljubiše Samardžića, Nebojše Glogovca, Milorada Mandića Mande, Marinka Madžgalja, Marka Nikolića, Bate Živojinovića, Voje Mirića, Pavla Vuisića i Petra Kralja.

Glumački park / Promo

Uz prigodan program glumaca, na čelu sa Milanom Cacijem Mihailovićem, biće zasađeno stablo Zoranu Radmiloviću u čast, i to u 20.30. Mladi glumci govoriće o svojim kolegama, a replika autobusa iz filma “Ko to tamo peva” biće postavljena kraj Glumačkog parka.

Autobus iz filma “Ko to tamo peva” / Promo

U 19 časova, pre početka manifestacije, predsednk opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović otkriće spomenik nekadašnjem okružnom načelniku Pavlu Mutavdžiću, na čiju je inicijativu 1868. osnovano Fundatorsko društvo kiselo-vruće vode u Vrnjcima, što se smatra zvaničnim početkom organizovanog banjskog lečenja. Spomenik se biti otkriven u Centralnom parku nadomak Crkve rođenja Presvete Bogorodice.

Pročitajte još

Pokrovitelji manifestacije “Sećanje na velikane srpskog glumišta” su Opština Vrnjačka Banja, Kulturni centar Vrnjačke Banje i Turistička organizacija Vrnjačke Banje. Organizator manifestacije je Nikola Džamić. Medijski pokrovitelj manifestacije je TV Pink.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike