„Sahranjen“ od kritičara, čeka se sud gledalaca: "Černobilj 1986" uskoro na Netfliksu (VIDEO)

04.07.2021

07:07 >> 07:13

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo je prvi ruski igrani film koji se bavi posledicama katastrofe i govori o empatičnim ljudima koji su se žrtvovali kako veliki deo Evrope ne bi postao zona

„Sahranjen“ od kritičara, čeka se sud gledalaca: "Černobilj 1986" uskoro na Netfliksu (VIDEO)
Copyright Film "Černobilj 1986" Profimedia

Uspeh mini-serije “Černobilj”, snimljenoj u koprodukciji HBO i Skaja, podstakao je Ruse da snime svoju verziju o nuklearnoj katastrofi, koja se dogodila u Ukrajini 1986. godine.

Na Netfliksu će 21. jula biti dostupan ruski igrani film pod nazivom “Černobilj 1986”, koji je režirao Danila Kozlovski.

Fokus ruske verzije je na fiktivnom vatrogascu koji se bori sa posledicama nuklearne eksplozije, piše portal euronews.rs. Radi se o melodramatičnoj fantaziji, a glavnu ulogu u filmu, mladog atraktivnog vatrogasca, tumači upravo reditelj.

Danila Kozlovski/ Profimedia

Ruski filmski kritičari su “sahranili” film, zamerajući mu što se radnja odnosi na glavnog lika, a ne opisuje pravi horor koji je prouzrokovala tragedija. Kritičari su film okarakterisali kao „više holivudski nego sama holivudska verzija“.

“Černobilj 1986” je prvi ruski igrani film koji se bavi posledicama katastrofe i govori o empatičnim ljudima koji su se žrtvovali kako veliki deo Evrope ne bi postao zona isključenja, gde život više neće biti moguć.

Film “Černobilj 1986”, premijera u Moskvi Profimedia

U mini-seriji HBO i Skaja mnogi su ipak videli dominantno politički aspekt cele priče, ali je serija o katastrofalnoj eksploziji reaktora dobila najvišu ocenu svih vremena za neku televizijsku seriju na stranici IMDB. Uprkos brojnim kritikama, da promoviše antirusku propagandu i da je prepuna laži i fikcije, epizode “Černobilja” su odlično ocenjene i na ruskom sajtu Kinopoisk.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike