Saga porodice Katić: Završnica trilogije "Vreme zla" Dobrice Ćosića u knjižarama

05.06.2021

07:17 >> 07:46

0

U romanu Vernik se obrađuje period od povratka Bogdana Dragovića u Jugoslaviju, preko Aprilskog rata, do pada Užičke republike

Saga porodice Katić: Završnica trilogije "Vreme zla" Dobrice Ćosića u knjižarama
Copyright Printcreen/Youtube

Trilogija “Vreme zla” Dobrice Ćosića iznosi drugačije promišljanje prelomnih događaja koji su sredinom XX veka doveli do građanskog rata i rađanja socijalističke Jugoslavije iz pepela starog režima.

Kada je u sto hiljada primeraka 1985. objavljen prvi deo “Grešnik”, tadašnja kritika ocenila ga je kao “antikomunistički pamflet”. Romanima “Otpadnik” 1986. i “Vernik” 1990. nastavlja se saga porodice Katić sa istorijskim ličnostima onoga vremena i uz otvorenu reviziju službene istoriografije.

Promo / Laguna

Roman “Vernik” u dva dela našao se ponovo u knjižarama u izdanju Lagune. U romanu se obrađuje period od povratka Bogdana Dragovića u Jugoslaviju, preko Aprilskog rata, do pada Užičke republike. U romanu se poslednji put pojavljuju Vukašin Katić, protagonista “Vremena smrti” i “Korena”, kao i Dragović i Petar Bajević.

Pročitajte još

“Vernik I: Vreme zla 3” i “Vernik II: Vreme zla 3” Dobrice Ćosića u prodaji su od danas u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Publiku kraj malih ekrana na jesen očekuje i serija “Vreme zla” od kreatora glumca Gorana Šušljika, po scenariju Sanje Savić Milosavljević i u režiji Ivana Živkovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike