Sada igraju „Hamleta“ na nebeskoj pozornici: Setne reči Vlaste Velisavljevića o Nebojši Glogovcu

24.03.2021

11:35 >> 11:37

0

Autor: Dejan Ćirić

Prvi put su se sreli u predstavi Lažni car Šćepan mali u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

Sada igraju „Hamleta“ na nebeskoj pozornici: Setne reči Vlaste Velisavljevića o Nebojši Glogovcu
Copyright Promo / Nenad Petrović

Doajen srpskog glumišta Vlasta Velisavljević koji je danas preminuo, jedva je izgovarao reči dok se prisećao dana provedenih sa svojim mlađim kolegom Nebojšom Glogovcem koji je usled opake bolesti umro 9. februara 2018. godine.

Vlasta i Nebojša prvi put su se sreli u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u predstavi „Lažni car Šćepan mali“ Mirka Kovača, u režiji Branislava Mićunovića, a igrali su zajedno i u predstavi „Hamlet“.

Antonio Ahel/ATA Images

– Teško je uopšte i govoriti o tome… Bolje bi bilo da je on na mom mestu, pa da on priča nešto… Ne znam šta da vam kažem, nepravda je to velika. Raditi sa Glogovcem…šta to sad znači? Ništa… – jedva je govorio Vlasta u emisiji „150 minuta“

Sa očima punim suza rekao je kako je Nebojša voleo motore, a njihov poslednji susret bio je u Rijeci, gde su boravili nekoliko dana.

ATAImages

– Ja nisam znao da je to poslednji put. Nepravda… Šta da vam kažem… – pričao je Velisavljević koji je dodao da za komunikaciju sa Nebojšom reči nisu bile potrebne.

Pročitajte još

– Ne… Nije bila potrebna priča… Igrali smo zajedno u „Hamletu“, ja sam, eto, usled nekih okolnosti igrao duha, tj. njegovog oca… Pamtim samo da kad smo posle predstave, posle poklona odlazili, on me… – nije mogao Vlasta da završi rečenicu tada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike