Radoslav Zelenović o Paliću: Prikazaćemo filmove koji otvoreno govore o vremenu u kojem živimo

28.06.2021

09:32

0

Poštovaoci kinematografije imaće priliku da vide 130 filmova u okviru najvažnijih programa koji čine okosnicu festivala, najavio je direktor čuvenog festiv

Radoslav Zelenović o Paliću: Prikazaćemo filmove koji otvoreno govore o vremenu u kojem živimo
Copyright Radoslav Zelenović / Tanjug / Dragan Kujundžić

Gost nove epizode video serijala “Tanjug Reflektor” bio je filmski znalac Radoslav Zelenović koji je tom prilikom govorio o bogatom programu ovogodišnjeg Festivala evropskog filma Palić koji se održava od 17. do 23. jula.

Zelenović je direktor čuvenog festivala na Paliću koji okuplja najbolje od aktuelne evropske filmske produkcije na jednom mestu.

– Prošlogodišnje izdanje festivala bilo je istorijsko po mnogo čemu. Na Paliću se odigravala prva filmska smotra sa publikom u kovid eri i jako smo ponosni zbog toga. Možda sam konzervativan, ali internet i onlajn ne postoje za mene ako govorimo o filmskim festivalima. Film se pravi po pravilu za mračnu salu veliko platno i prisustvo publike – kazao je Zelenović.

Radoslav Zelenović / Tanjug / Dragan Kujundžić

Ove godine publiku očekuje bogat program na koji je inače navikla na Paliću.

– Poštovaoci kinematografije imaće priliku da vide 130 filmova u okviru najvažnijih programa koji čine okosnicu festivala. Zadovoljni smo što nikada nismo imali ideju da festivala neće biti – kazao je Zelenović.

Prema njegovim rečima ono što je bio problem prošle godine, problem i sada u organizaciji festivala.

Radoslav Zelenović / Tanjug / Dragan Kujundžić

– Potencijalni gosti iz inostranstva ne odlučuju se tako lako da dođu na Palić. Nije sigurno da neka država neće zatvoriti granicu za vreme festivala. Ildiko Enjedi koja je pobeđivala na našem festivalu i koja je bila predsednica žirija kalazala mi je da je prošle godine provela dosta vremena u Nemačkoj gde je radila film i zbog toga nije dugo videla porodicu. Ima i takvih primera, ali mi je očekujemo na Paliću – rekao je Zelenović.

Za njega nema dileme da će festival na Paliću biti susretište publike, autora, publike, filmova.

Pročitajte još

– Evropski film nije lak za gledanje, ali nije ni naš život. Prikazivaćemo filmove koji otvoreno i kritički govore o vremenu u kojem živimo – zaključio je Zelenović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike