Priča o životu i slobodi: Film “Živ čovek” sa Nikolom Đuričkom premijerno na Festu (FOTO+VIDEO)

23.03.2021

12:03

0

Autor: Mona Cukić

"Moj je utisak da smo napravili jedan veoma zanimljiv, pametan, emotivan i pravi rokenrol film. Milena Marković je napisala odličan scenario i, moram krajnje sebično da dodam, vrhunsku ulogu koju ja igram", kaže glumac

Promo / Živ čovek Teramount film

Film “Živ čovek” reditelja Olega Novkovića i scenaristkinje Milene Marković biće premijerno prikazan na ovogodišnjem Festu, a od 20. maja stiže na redovne bioskopske repertoare, u distribuciji “Teramount filma”.

Priča prati beogradskog rokera i nekadašnjeg člana kultnog benda “Sinovi” Igora Đelića (Nikola Đuričko), koji živi sa ženom Sunčicom (Nada Šargin), sa kojom ima dosta problema, ali i mnogo godina provedenih zajedno. U haosu svakodnevnice, usled jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priređuje ćerka tinejdžerka, on shvata da želi da promeni svoj život. Odlučuje da počne sve ispočetka, a možda i pokuša da ispravi neke greške iz prošlosti. Međutim, nižu se nepredviđeni događaji koji ga odvode u drugom pravcu.

Promo / Živ čovek Teramount film

– Ovo je emotivna priča o životu koji živimo i životu koji smo želeli da živimo. O posledicama grešaka koje svaki život sa sobom nosi. Priča o slobodi, ljubavi, porodici i spokoju – poručuje autorski tim.

Promo / Živ čovek Teramount film

Sjajnu glumačku ekipu pored pomenutih čine i Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković, Stefan Trifunović i drugi.

Promo / Živ čovek Teramount film

Pre kraj prošle godine, kako smo pisali, film “Živ čovek” imao je svetsku premijeru na filmskom festivalu u nemačkom gradu Kotbusu, poznat kao smotra istočnoevropske kinematografije, a tokom proteklih dana bio je deo repertoara 25. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji.

Đuričko je ranije o filmu govorio:

Promo / Živ čovek Teramount film

– Moj je utisak da smo napravili jedan veoma zanimljiv, pametan, emotivan i pravi rokenrol film. Milena Marković je napisala odličan scenario i, moram krajnje sebično da dodam, vrhunsku ulogu Đele, koju ja igram. Đela nosi ceo film i za mene je to bilo pravo zadovoljstvo. Moju suprugu igra Nada Šargin, koja je još jednom potvrdila da je u vrhuncu svoje forme, Bojan Žirović igra mog drugara, i mislim da se naš privatni odnos samo preslikao na film. Sa Novkovićem sam samo jednom radio pre ovog filma, ali znam dobro za njegov profesionalizam, njegovu posvećenost, strast i temeljne pripreme, što ni ovog puta nije izostalo.

Pročitajte još

Pored reditelja i scenaristkinje, koji su u svom dosadašnjem radu imali nekoliko uspešnih projekata, autorsku ekipu čine i direktor fotografije Miladin Čolaković, kostimografi Marija Nikolić i Olga Govgan, masker Dušica Vuksanović, scenograf Irena Marjanov, snimatelj tona Georgi Filipov, kompozitor Vojislav Aralica, montažer Lazar Predojev, a za fotografije zaslužan je Jovan Ilić.

Producenti filma su Uroš Lazić i Ljiljana Đuričko u ime producentske kuće SALT iz Srbije, dok su koproducenti Ostlicht filmproduktion gmbh iz Nemačke i The Chouchkov Brothers iz Bugarske.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti