Preljuba, laži, ucene i pritajene strasti: Premijera predstave „Šta je sobar video“ u pozorištu Dadov

18.04.2021

06:05 >> 08:52

0

Autor: Dejan Ćirić

Ova komedija sastavljena je od niza konfuznih situacija, zamena identitea, travestije, pretnji, seksualnih i psiholoških igrica, obogaćenih dosetkama na temu

Preljuba, laži, ucene i pritajene strasti: Premijera predstave „Šta je sobar video“ u pozorištu Dadov
Copyright Promo/Dadov

U ponedeljak, 19. aprila u 18 časova, na sceni Omladinskog pozorišta Dadov održaće se premijera predstave „Šta je sobar video“ rađene po po tekstu engleskog pisca Džoa Ortona, u režiji Srđana Karanovića, profesora na Fakultetu dramskih umetnosti u Beograda i nekadašnjeg člana „Dadova“. Kostimografiju za predstavu uradila je Katarina Grčić Nikolić, a scenografiju Saško Krstev.

Promo/Dadov

Glavni događaj u ovoj urnebesnoj komediji engleskog jeste pokušaj uglednog psihijatra da prikrije svoju preljubu koristeći se lažima, pritom uplićući sebe i ostale aktere u sve veći haos, da bi na kraju bio primoran da ipak kaže istinu, ne bi li spasio ne samo ne samo svoju karijeru ili brak, već i dokazao sopstvenu uračunjivost. Komad je pun histerije, nervoze, neuravnoteženosti, frustriranosti, ugušenih i pritajenih strasti. Ova komedija sastavljena je od niza konfuznih situacija, zamena identitea, travestije, ucena, pretnji, seksualnih i psiholoških igrica, obogaćenih dosetkama na temu homoseksualizma, nimfomanije, incesta i građanskog morala u Velikoj Britaniji.

Promo/Dadov

Ono što je zajedničko svim likovima je zapravo prikriveno nezadovoljstvo sobom i svojim životom i potreba da se nešto promeni praćena svešću o tome koliko su male šanse da se u tome uspe. U predstavi igraju Dušan Matejić, Ivana Dudić, Anita Stojadinović, Jelisaveta Koraksić, Stefan Radonjić, Brankica Sebastijanović i Bogdan Bogdanović.

Promo/Dadov

Premijera će biti održana u skladu sa svim preporučenim epidemiološkim merama, a reprize će biti održane 20, 21, 22 i 23. aprila, takođe sa početkom u 18 časova.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike