Praznik za filmofile: Najgledanija ostvarenja 2020. reprizno u DKC

30.12.2020

11:49 >> 12:09

0

Publika će do 15. januara moći da pogleda filmove koji su zabeležili najveći uspeh na blagajnama

Praznik za filmofile: Najgledanija ostvarenja 2020. reprizno u DKC
Copyright Pixabay

Najgledaniji domaći i strani filmovi koji su bili prikazivani cele 2020. godine u bioskopu Dvorana kulturnog centra (DKC) iz Beograda, ponovo će imati projekcije od 1. do 15. januara.

Tradicionalno ovaj bioskop koji uglavnom prikazuje vrhunske evropske filmove, za vreme novogodišnjih praznika predstavlja publici reprize omiljenih ostvarenja publike, koji su zabeležili uspeh na blagajnama.

Prvi na programu od 1. do 3. januara će biti francuski film “Lepo doba” Nikolasa Bedosa (17h) iMoj jutarnji smeh Marka Đorđevića (19h).

Francusko ostvarenje vraća glumca Danijela Oteja pred domaću publiku gde on tumači junaka koji dobija mogućnost da se vrati 40 godina unazad i ponovo proživi najlepšu nedelju svog postojanja, kada je upoznao ljubav svog života.

Domaći autorski nezavisni film pobedio je na Festivalu autorskog filma 2019 (Gran Pri) i odneo glavne glumačke nagrade za Filipa Đurića i Ivanu Vuković na Filmskim susretima u Nišu 2020, gradi priču o momku koji je sa 30 godina i dalje nevin.

Od 4. do 6. januara prikazuje se makedonski film “Zemlja meda” (17h) Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova – jedini film u istoriji nominovan za Oskara i za najbolji strani film i za najbolji dokumentarac, vizuelno spektakularna i emotivna priča o divljim pčelama i sasvim jedinstvenoj pčelarki.

Drama od 19 sati “O beskonačnosti” (Švedska, Nemačka, Norveška) Roja Andersona, osvajač Srebrnog lava za najbolju režiju u Veneciji 2019, predstavlja osvrt na ljudski život u svojoj lepoti i surovosti, uzvišenosti i banalnosti, u prepoznatljivom stilu reditelja: melanholično, duhovito, poetično i apsurdno.

Period od 7. do 9. januara rezervisan je za britansko delo “Žao mi je što smo vas propustili” veterana Kena Louča, koje donosi još jednu snažnu i emotivnu priču o svakodnevnoj drami običnih ljudi.

Veoma kontraverzna poljska drama “Telo Hristovo” (19h) u režiji Jana Komasa imala je zapažen prijem u bioskopima prestonice: nakon što doživi duhovnu transformaciju u popravnom domu, mladić se predstavlja kao sveštenik i preuzima parohiju. Uzbudljiva priča o iskupljenju i duhovnosti nominovana je za Oskara za najbolji strani film.

Red je došao i na domaće filmove, tako će tri dana od 10. do 12. januara biti prikazani naslovi “Asimetrija” Maše Nešković i “Otac” Srdana Golubovića.

Prvi film kao melodrama fokusirana je na priče tri ljubavna para u različitim vremenskim razdobljima čiji se žvoti prepliću, a drugi je uveliko nagrađivani četvrti film režisera o anti-junaku koji u žestokoj i požrtvovanoj borbi za svoju decu postaje pravi heroj.

Poslednja dva filma od 13. do 15. januara su “Ajvar” (17h) Ane Marije Roši i francusko-japansko ostvarenje “Istina” (19h) reditelja Koride Hirokazuija.

Domaća melodrama već je ovenčana mnogim nagradama: Nataša Ninković i Sergej Trifunović igraju uspešni bračni par emigranata koji se za praznike vraća u Srbiju i tu dolazi do laganog pada i kraha tog odnosa.

Pročitajte još

Čuveni majstor porodičnih drama Hirokazu predstavlja Katrin Denev kao filmsku divu koja je objavila memoare i Žilijet Binoš kao njenu ćerku koja će dovesti u pitanje majčinu ružičastu verziju prošlosti, a uz njih je i Itan Houk.

Kapacitet sale je zbog epidemioloških mera ograničan na jednu trećinu, odnosno 90 mesta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike