"Pod zvezdama Pariza": Najaktuelnija ostvarenja na Festivalu francuskog filma (VIDEO)

05.07.2021

13:40

0

Domaća publika gledaće osam izvanrednih francuskih filmova, među kojima će biti i deo ekskluzivnih ostvarenja filmske selekcije u Kanu

"Pod zvezdama Pariza": Najaktuelnija ostvarenja na Festivalu francuskog filma (VIDEO)
Copyright Pod zvezdama Pariza / Profimedia

Najaktuelnija dela francuske kinematografije iz ove i prošle godine biće prikazana na velikom platnu u okviru trećeg Festivala francuskog filma, koji će biti održan od 21. do 25. jula na tri lokacije: u bioskopu na otvorenom na Kosančićevom vencu, u Kombank Dvorani, ali i na online platformi MojOFF.

Festival francuskog filma pružiće domaćoj publici 8 izvanrednih francuskih filmova, među kojima će biti i deo ekskluzivnih ostvarenja filmske selekcije u Kanu, dok će u okviru paralelnog programa biti prikazani francuski klasici, tačnije četiri filmska ostvarenja iz ove kategorije – filmska dela čuvenih reditelja Mihaela Haneke i Robera Bresona. Omaž francuskom filmu u okviru festivala biće održan u organizaciji Francuskog instituta, Kombank Dvorane i MCF MegaCom Film-a.

“Pod zvezdama Pariza” / Profimedia

Festival počinje 21. jula u 21 časova u bioskopu na otvorenom na Kosančićevom vencu, a u iščekivanju filma otvaranja, za sada je poznato da će poslednjeg dana festivala biti prikazano ostvarenje “Pod zvezdama Pariza”, koji dolazi od nemačkog reditelja Klausa Dreksela poznatog po naslovima “Porodične veze”, “Na ivici sveta”, “Amerika”.

Radnja filma prati Kristinu koja je beskućnica u Parizu. Jedne zimske noći zatiče Sulija, osmogodišnjeg eritrejskog dečaka, koji jeca ispred svog skloništa. Vezani svojim marginalnim uslovima, zajedno kreću na emocionalno putovanje kako bi pronašli njegovu majku u Parizu.

Između ostalih na festivalu će biti prikazana drama, sa elementima komedije “Trijumf” iz 2020. reditelja Emanuela Kurkola, francuska drama “Ibrahim”, komedija “Dva alfreda” kao i klasici Hanekeov “Pijanista” i Bresonov “Novac”.

Pročitajte još

Tradicija kumstva festivalu se nastavlja, a ove godine kum će biti Vladimir Perišić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike