Nikola Đuričko za 24sedam uoči premijere na Festu: Živ si čovek dok ne umreš u duši

09.05.2021

14:38 >> 17:10

0

U Srbiju uvek može da me vrati Fest, divni prijatelji... Nikada zapravo nisam otišao iz Beograda i Srbije, već sam samo proširio karijeru u Americi, kazao j

Nikola Đuričko za 24sedam uoči premijere na Festu: Živ si čovek dok ne umreš u duši
Nikola Đuričko - Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Film “Živ čovek” reditelja Olega Novkovića i scenaristkinje Milene Marković biće premijerno prikazan večeras na Festu u Kombank dvorani. Beogradskog rokera i nekadašnjeg člana kultnog benda “Sinovi” Igora Đelića-Đelu igra Nikola Đuričko koji je na današnju konferenciju došao direktno iz Amerike gde, kako kaže, pokušava da proširi karijeru.

Priča prati njegovog lika koji živi sa ženom Sunčicom, sa kojom ima dosta problema, ali i mnogo godina provedenih zajedno. U haosu svakodnevnice, usled jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priređuje ćerka tinejdžerka, on shvata da želi da promeni svoj život. Odlučuje da počne sve ispočetka, a možda i pokuša da ispravi neke greške iz prošlosti. Međutim, nižu se nepredviđeni događaji koji ga odvode u potpuno drugom pravcu.

Promo / Živ čovek Teramount film

– Ovo mi je zaista jedna od najvećih uloga u karijeri, jer nosi ceo film. Vrlo je kompleksna i imalo je prostora da pokažem raznovrsne nijanse lika. Kako je pisala i Milena, Đela je trpni junak i život mu se odvija pred očima i bez svojih divnih kolega, Nade Šargin na prvoj liniji pre svega, taj lik ne bi bio to što jeste. Zato, na neki način kada bolje pogledate film, ansambl je taj koji nosi Đelin ceo život – kazao je Đuričko.

O odlasku i dolasku u Srbiju glumac kaže da ga stvari kao što su Fest i divna energija koja se stvara među prijateljima oko njega, uvek rado vraćaju u ovu zemlju.

24sedam/ Goran Sivački

–  Tehnički nisam nikad ni otišao odavde, ja živim i u Srbiji i u Americi, a tamo pokušavam karijeru da proširim. Meni gluma ne može da dosadi, ona je moja bolest i strast i ko zna šta još – ističe Đuričko.

Na pitanje našeg portala, šta za njega danas znači biti živ čovek, kako privatno, tako i u profesionalnom smislu kaže:

– Medicinski, kao što svi znamo, to je kada radi srce, a mimo toga to zavisi od individue. Imate filmove gde su mrtvi ljudi koji pričaju, ali su im duše mrtve, i ovde mislim da se Đela bori sa strahom da ne umre u svojoj duši i u svojim željama. Svako od nas mora da se potrudi da ne umre u duši, a za različite ljude različite stvari znače da su živi – zaključio je Đuričko.

24sedam/ Goran Sivački

Scenaristkinja Milena Marković napominje da je o svojoj generaciji pisala samo za filmove “Sutra ujutru” i “Živ čovek”.

– Likovi oba filma su rasli u istoj epohi i delili su isti sistem vrednosti. Reč je zapravo o ideologiji rokenrola koja je na njih ostavila presudan uticaj. Ne bih volela da se pravi mistifikacija oko rokenrola. To je naša epoha, a osnova te epohe je sloboda, autentičnost i želja da živiš svoj život koji je tvoj, jedini i ničiji drugi – kazala je Markovićeva.

Promo/Jovan Ilić

Glumačku ekipu pored Nikole Đurička čine i Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković, Stefan Trifunović i drugi.

Pročitajte još

Šargin napominje da je žena koju igra u filmu hrabra, zabavna, žestoka, zanimljiva, ali i teška i svoja.

– Milenini likovi koje ja igram u Olegovim filmovima imaju čvrstinu i uvek idu dalje, ma šta se dogodilo. Oleg mi je kazao “Sunčica je sunce, a sve ostalo su planete” i bilo mi je jasno šta treba da igram – kazala je Šargin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike