Nikola Đuričko: Koraci ka Holivudu

24.11.2020

17:01 >> 19:14

0

Autor: Dejan Ćirić

Naš popularni glumac, koji se prošle godine sa porodicom preselio u Los Anđeles, zaigraće u četvrtoj sezoni popularne TV serije Čudnije stvari”, u produ

Nikola Đuričko: Koraci ka Holivudu
Copyright Nikola Đuričko/ATA Images/Stefan Tomašević

Glumac je letos potvrdio da je u planu da snima seriju, ali nikakvi detalji nisu bili poznati, a sada je otkriveno da tumači ulogu izvesnog negativca, Rusa Jurija. Ipak, kako je nedavno otkrio medijima, ne sme ništa da priča o svojoj ulozi, osim da je po minutaži “pristojna, srednja, nije ni najmanja na svetu, a nije ni ogromna”.

Juri je otkačeni švercer i šaljivdižija koji uživa u lošem humoru i hrskavom puteru od kikirija, jednako koliko i u novcu, a trejler serije je ukazao na to da će se radnja cele nove sezone odvijati u Rusiji. O novom angažmanu u slavnoj seriji, Ðuričko je izjavio medijima da je uloga lepa i upečatljiva, markantna, odgovara njegovom senzibilitetu i paleti izražajnih mogućnosti.

„Stranger Things“ je već sa prvom sezonom postala najgledanija serija na Netfliks striming servisu. U novom, četvrtom serijalu Vinoni Rajder, Dejvidu Harboru, mladoj nadi Holivuda Mili Bobi Braun pridružuje se još nekoliko likova, a među njima i Ðuričko.

Angažovan je i nemački glumac Tom Vlašiha, najpoznatiji domaćoj publici iz „Igre prestola“, a tu je i čuveni Robert Englund, glumac koji je igrao zastrašujućeg Fredija Krugera u filmskom serijalu “Strava u Ulici brestova”.

Za sada je poznato da su snimljene dve epizode 4. sezone, pre nego što je snimanje prekinuto zbog korone, a ekipa se na set vratila u septembru.

ATA Images/Antonio Ahel

Zanimljiva je činjenica da je Ðuričko uveliko krenuo laganim stopama da snima u Holivudu, ali se o tome nije pisalo u medijima, tako da je ovaj angažman u seriji samo prirodan sled stvari. Sve je počelo još sa kontroverznom i osetljivom ratnom dramom “U zemlji krvi i meda” u režiji Anđeline Džoli, kao i u produkciji njenog bivšeg muža Bred Pita “Svetski rat Z”, gde je holivudski superstar igrao glavnu ulogu, a Ðuričko imao manju rolu pilota.

Onda je bio zapažen i u američkoj krimi seriji “Legende” (FOX) uz Šona Bina, gde se pojavio u devet epizoda u dve sezone. Britansko-francuska mini-serija “Poslednji panteri” (The Last Panthers 2015) takođe je bila odskočna daska za našeg glumca, a u ovom akcionom trileru uz Samantu Morton i pokojnog Džona Harta igrao je veliku ulogu i Goran Bogdan, kao i srpski glumci Nikola Rakočević, Ljubomir Bandović, Boris Isaković, Igor Benčina, Gordan Kičić, Bojan Dimitrijević.

Ðuričko je bio angažovan i u evropskim produkcijama, kao što je holandska TV serija “Hollands Hoop” (2014), gde je snimio čak 20 epizoda, da bi se oprobao i u engleskom krimi serijalu za BBC – “Informer” (2018), o infiltriranju operativaca u redove terorista u osetljivom miljeu Pakistanaca i Britanaca. Od regionalnih projekata bio je viđen u bosanskoj drami “Deca Sarajeva” (2012), Aide Begić i slovenačkom filmu “Možete li da dišete” (2019), Martina Turka.

Film “Živ čovek” Promo/Jovan Ilić

U Srbiji je bio aktuelan sa glavnom ulogom u seriji od 44 epizode “Ujka – novi horizonti”, i kao vodeći akter filma “Pijavice” Dragana Marinkovića, tokom 2019. godine, kada je bio i deo ekipe druge sezone serije “Senke nad Balkanom” i serije „Pet“.

Gotov je i novi film Olega Novkovića “Živ čovek”, u kome je Nikola odigrao glavnu ulogu, a čija će svetska premijera biti na festivalu Kotbus u Nemačkoj, 30. novembra.

PROČITAJTE JOŠ: Junaci našeg vremena: Emir Kusturica snimio kratki film – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike