Najavljena dosad najvrednija aukcija Pikasovih dela: Milionske cifre za 11 slika

12.08.2021

14:00 >> 17:15

0

Umetničku zbirku kompanije MGM Rizorts čini oko 900 dela 200 umetnika, uključujući radove Boba Dilana i Dejvida Hoknija

Najavljena dosad najvrednija aukcija Pikasovih dela: Milionske cifre za 11 slika
Copyright Pablo Pikaso/Profimedia

Oko 11 slika i drugih dela velikog španskog umetnika Pabla Pikasa naći će se na aukcijskoj prodaji 23. oktobra ove godine u hotelu Beladjio u Las Vegasu, u okviru nastojanja poslovne grupe MGM Rizorts da dodatno proširi svoju ogromnu umetničku kolekciju, saopštile su danas kompanija MGM i aukcijska kuća Sotbis.

Vrednost ponuđenih dela bi mogla dostići oko 100 miliona dolara i smatra se da će to biti jedna od najvrednijih aukcija umetničkih dela Pabla Pikasa ikada održana.

Pablo Pikaso/Profimedia

– Posvećeni smo stvaranju inkluzivne kolekcije koja bi održavala širinu našeg postojećeg portfolija umetničkih dela – izjavio je Ari Kastrati, generalni menadžer sektora ugostiteljstva u MGM Rizorts, prenosi Rojters.

Umetničku zbirku kompanije MGM Rizorts, izloženu u MGM hotelima širom sveta, čini oko 900 dela 200 umetnika, uključujući radove Boba Dilana i Dejvida Hoknija.

Pročitajte još

Kolekciju je pre više od 20 godina počeo da sakuplja trgovac nekretninama Stiv Vin, bivši vlasnik hotela Belađio i nekadašnji izvršni direktor grupe Vin Rizorts.

Na oktobarskoj aukciji će se naći pet Pikasovih slika od kojih su neke godinama bile izložene u elitnom restoranu koji nosi ime velikog španskog slikara, a nakon aukcijske prodaje pet pomenutih slika u ovom čuvenom restoranu biće izloženo još 12 dela Pabla Pikasa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike