Muzički praznik u Beogradu: Počeo džez festival

16.12.2020

16:22 >> 17:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Na otvaranju je danas, u Velikoj sali Doma omladine, nastupio naš istaknuti kontrabasista, kompozitor i pedagog Nenad Vasilić

Muzički praznik u Beogradu: Počeo džez festival
Copyright Tanjug/Nikola Anđić

U zahtevnim uslovima pandemije virusa kovid-19, prestižni festival u ovom delu Evrope opet je okupio poštovaoce džez muzike. Po tradiciji, festival su otvorili jedan od istaknutih velikana naše džez scene, bubnjar Lazar Tošić i mlada nada džeza, vokal Gorica Šutić.

Tanjug/Nikola Anđić

Tošić se prisećao svojih nastupa na različitim izdanjima Beogradskog džez festivala.

– Posebno pozdravljam sve goste iz inostranstva koji su našli način da dođu u Beograd i nastupe pred publikom koja ima sluha za odličan džez. Organizatorima festivala svaka čast što su i u ovakvim uslovima uspeli da naprave muzički praznik u Beogradu – kazao je Tošić.

Pročitajte još

Vasilićevo stvaralaštvo je fuzija evropskog džeza i improvizovane muzike, obojeno melodijama i ritmovima iz bogatog nasleđa balkanskog folklora uz koji je odrastao i koji ga inspiriše.

Tanjug/Nikola Anđić

Publika u Domu omladine imala je priliku da Vasilićeve kompozicije sluša u posebno pripremljenim aranžmanima i izvođenju kojem se, pored kontrabasa, harmonike (Marko Živadinović) i saksofona (Romed Hopfgartner), pridružuo i gudački kvartet, čineći sastav Nenad Vasilić „Bass&Strings“.

Narednih dana u programima Beogradskog džez festivala nastupiće Ivan Radivojević, Urlih Drehsler, Vlatko Stefanovski i Matija Dedić, Filipo Vinjato trio, kao i mlade nade srpskog džeza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike