Miloš Timotijević i Hana Selimović prvi put zajedno na sceni: Nova premijera u Ateljeu 212

20.04.2021

10:40 >> 13:22

0

Autor: Dejan Ćirić

Predstava 64” je drama o ženama i muškarcima, o deci i roditeljima, o stvarnosti i mašti

Miloš Timotijević i Hana Selimović prvi put zajedno na sceni: Nova premijera u Ateljeu 212
Copyright Promo/Boško Đorđević

Posle internacionalnog uspeha drame “Tri zime”, praizvedene u National Theatre u Londonu i ovenčane najprestižnijom svetskom nagradom za dramske autorke na području engleskog jezika “Susan Smith Blackburn”, Atelje 212 postavlja praizvedbu nove drame autorke Tene Štivičić pod nazivom “64”, u režiji Alise Stojanović. Premijera je zakazana za 21. April u 19.30 na sceni “Mira Trailović”. U ovoj pozorišnoj sezoni predstava “64” je sedma premijera u Ateljeu 212.

Ova predstava trebalo je da bude praizvedena u Beogradu i istovremeno sa praizvedbom njene drame “Lowe and Apocalypse”, napisanoj po narudžbini za londonsko pozorište Arcola, ali je ta premijera pomerena do ponovnog otvaranja britanskih pozorišta.

Promo/Boško Đorđević

U drami “64” Tena Štivičić razotkriva intimu savremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja. Onih sopstvenih, izneverenih, međusobnih i onih koje im nameće društvo. Na pragu četrdesetih Eva i Danijel trebalo bi da su situirani, stabilni i ostvareni, konačno spremni da zasnuju porodicu. Ali na svim životnim planovima nagrizaju ih emotivne, finansijske i egzistencijalne nesigurnosti. Činjenica da ne mogu da naprave dete i da moraju da se upuste u proces vantelesne oplodnje, primorava ih da preispitaju i svoju vezu, sebe same i sva svoja uverenja. Situacije u koje ih to dovodi su smešne i bolne, dirljive  ponižavajuće, apsurdne i inspirativne.

Promo/Boško Đorđević

Glumac Miloš Timotijević je za naš portal, pred sutrašnju premijeru, izrazio veliko zadovoljstvo zbog rada na ovoj predstavi i povratku na scenu Ateljea 212.

Ovo je sjajan tekst o jednoj veoma aktuelnoj temi kao što je vantelesna oplodnja.  Radujem se što ponovo sarađujem sa Alisom Stojanović i što se posle  “Režima ljubavi” vraćam u Atelje 212, a posebno sam radostan što ću prvi put na sceni igrati sa dragom koleginicom Hanom Selimović – rekao je umetnik.

Promo/Boško Đorđević

“64” je drama o ženama i muškarcima, o deci i roditeljima, o stvarnosti i mašti, a u predstavi pored Hane Selimović i Miloša Timotijevića igraju i Jelena Đokić, Vladislava Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailović i Denis Murić. Scenograf je Darko Nedeljković, kostimografkinja JelisavetaTatić – Čuturilo, a kompozitor Ivan Brkljačić.

Promo/Boško Đorđević

Od Evropske autorske nagrade i Nagrade za inovativni dramski tekst (Heidelberg Stuckemarket, 2008), za dramu “Fragile”, Tena Štivičić je jedna od najcenjenijih autorki u evropskim pozorištima. Osim u Nemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji, Turskoj, Švajcarskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori, dve njene drame (“Dvije” i “Svici”), izvedene su i u Beogradu, upravo u Ateljeu 212.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike