Marko Louis predstavlja „Slobodu“: Očaravajući ritam koji vodi u drugu dimenziju

18.12.2020

15:43

0

Autor: Dejan Ćirić

- Moj cilj sa albumom je da možete staviti slušalice, nasloniti se, zatvoriti oči i pridružiti mi se na sceni. Ovo je sloboda koju želim da podelim sa vama

Marko Louis predstavlja „Slobodu“: Očaravajući ritam koji vodi u drugu dimenziju
Copyright Promo/Dragan Jereminov

“Sloboda“, naslov novog singla i albuma Marka Louisa, seže duboko u dušu čovečanstva, stvarajući snažan glas pozitivnosti i ljubavi. Album je nastavak jedinstvenog Markovog poimanja tradicionalnih i savremenih zvučnih kulisa. Ovim albumom Marko svoju staru i novu publiku poziva da slavi muziku u ovim izazovnim vremenima.

– Ovaj album predstavlja slobodu koju, po mom mišljenju, ljudi već odavno nemaju. Kroz masovne medije, koji bombarduju sadržajima, i ceo sistem života, ljudima se nudi iluzija slobode. Muzika je jedan od retkih preostalih formata koja i dalje ima slobodu izražavanja, kako kroz izvođenje, tako i slušanjem – kaže Marko o glavnoj temi albuma.

Promo/Dragan Jereminov

Markova muzika je uvek bila jedinstvena mešavina hrabrosti i inteligencije, sa uvidom u stvaranje i tumačenje ritma, melodije i aranžmana. Inspirisan je drugim muzičarima, ali istovremeno im uzvraća uslugu, nadahnjujući druge.

– Ovaj osećaj slobode kroz muziku, za mene je najčistiji oblik emocija. To su trnci od glave do pete, stvoreni zvukovima koji prerastaju u pesmu. Muzika šamanizma, koja se, između ostalog, koristi kao terapija i lek, poslužila je kao glavna inspiracija za ovaj album – očaravajući ritam koji vas vodi u drugu dimenziju. Upravo takav osećaj sam imao dok sam stvarao svoju „Slobodu“ – ističe umetnik.

Pročitajte još

Marko Louis je dobro poznat po svojim energičnim i nezaboravnim nastupima. Takva živa energija utkana je u muziku njegovog novog albuma. Postavljajući paralelu između dosadašnjeg stvaralaštva i nove muzičke priče, Marko otkriva:

– Svaki album je priča za sebe i predstavlja jedan period mog života. Veliki uticaj na stvaranje imaju i kolege i koautori mojih pesama. Svaki tekst me inspiriše u interpretaciji, kao što njih inspirišu moji aranžmani, ritam ili melodija.

Promo/Dragan Jereminov

Na ovom albumu Louis je sarađivao sa umetnicima kao što su Lena Kovačević, Đorđe Miljenović Sky Wikluh, sarajevskim producentom Makom Kulenovićem i mnogim muzičarima iz celog regiona.

– Moja supruga Maša je gostovala na jednoj numeri, koja je posebna. Pesma “From Belgrade to Istanbul”, osim što traje preko 12 minuta, takođe je i jedno pravo putovanje. Pesmu smo kreirali moj prijatelj trubač Vladimir Jovanović, moj kum Nikola Jezdić Pindo i ja. Maša je svojom nežnošću stvorila intermeco u tom putovanju i zasladila ga svojim glasom – otkriva muzičar.

Pored obrade poznate pesme “Vranjanka”, u saradnji sa sarajevskim producentom i članom benda „Helem Nejse“ Tihomirom Radićem, Marko Louis je obradio i pesmu svoga oca Ljubiše Stojanovića Louisa “Neverno plavo oko”.

– Posebno sam ponosan na ove dve kompozicije i jedva čekam da ih sviram uživo – rekao je Marko.

Spot za numeru „Sloboda“ režirao je Dragan Jereminov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike