Magija pokreta na bioskopskom platnu: "Dani igre" u Kinoteci

30.01.2021

10:37 >> 13:21

0

Deo programa ovogodišnje manifestacije je posvećen važnim produkcijama koje su gostovale u okviru prethodnih izdanja Beogradskog festivala igre

Magija pokreta na bioskopskom platnu: "Dani igre" u Kinoteci
Copyright Promo / BFI

Osmi put za redom, Beogradski festival igre i Jugoslovenska kinoteka priređuju reviju filmskih i dokumentarnih ostvarenja pod nazivom “Dani igre”. Projekcije su planirane u periodu od 18. do 21. februara u popodnevnim i večernjim terminima.

Pored kultnih filmova koji će obradovati sve ljubitelje igre, publika će moći da otkrije nekoliko sasvim novih filmskih naslova. Deo programa ovogodišnje manifestacije je posvećen važnim produkcijama koje su gostovale u okviru prethodnih izdanja Beogradskog festivala igre, a koje je snimila i sačuvala Redakcija kulturnog programa Radio televizije Srbije.

Promo / BFI / Dalsy Komen Photography

Publika će moći da se podseti nastupa Holandskog teatra igre (koreografi Jirži Kilijan, Ohad Naharin), Baleta iz Maribora (koreograf Edvard Klug), kanadske trupe Kidd Pivot (koreograf Kristal Pajt) i španske trupe La Veronal (koreograf Markos Moro).

Promo / BFI

Program obuhvata i prikaz nastupa Yeh Balleta (Sooni Taraporevala), snimak predstave “Prokleta avlija”, u režiji Nebojše Bradića, te dokumentarnu “Priču jedne balerine” Nelsona Džordža.

Pročitajte još

Glavni program 18. Beogradskog festivala igre počinje nastupom Kompanije Dimitrisa Papajoanua, i to 20. marta, na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Programu prethodi gostovanje Prvaka i solista Njujork siti baleta, 6. i 7. marta, koje festivalska publika strpljivo čeka od prošle godine, kada je njihov dolazak odložen zbog pandemije korona virusa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike