Koncerti u znak sećanja na Vladu Divljana i „EKV“ na Kolarcu

25.02.2021

16:01 >> 13:23

0

Autor: Dejan Ćirić

Nastupiće bendovi IQV-EKV i (Ne)normalni” sa gostima

Koncerti u znak sećanja na Vladu Divljana i „EKV“ na Kolarcu
Copyright Foto:24sedam/Printscreen

Predstojeći vikend, kada je muzika u pitanju, biće u znaku koncerata posvećenih bendu „EKV“ i muzičaru Vladi Divljanu, u petak 26. i nedelju 28. februara u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Koncert u čast grupe „EKV“ izvešće „IQV-EKV“ tribute bend sa gostima – Vasil Hadžimanov (klavir), Aleksandar Jovanović – Šljuka (klavir), Dušan Murišić (truba) i Marko Milivojević (bubanj), koji je svirao u originalnoj postavi benda od 1990. do 1994. godine.

„IQV-EKV“ tribute nastupa u sledećem sastavu: Bojan Pejčić – vokal, Mario Dimitrijević – gitara, Ivan Živanović – klavijatura, Nenad Vukelić – bas gitara i Dragan Jovanović – bubanj. Prateći vokali su Jovana Stojiljković, Vanja Petrović i Nikola Krstić.

Printscreen/Youtube

Podsećanje na lidera kultnog rok sastava „EKV“ Milana Mladenovića, velikog umetnika koji je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj rokenrol muzici, biće okosnica ovog koncerta.

Nedelja, 28. februar i ponedeljak, 1. mart biće u znaku koncerata u čast Vlade Divljana od strane benda “(Ne)normalni”. Sastav će svirati pesme iz svih perioda Vladine karijere, tako da će deo repertoara činiti i najveći hitovi grupe ”Idoli”, kao i čitav solo period, primenjena muzika za filmove, predstave i TV serije.

YouTube/Printscreen/rudi uran

Za ovu priliku, kao gost večeri, bas gitaru će svirati Zdenko Kolar, član legendarnih „Idola“ i muzičar koji je svirao sa Divljanom u njegovim drugim pratećim grupama “(Ne)vladina organizacija” i “Old Stars band”. Pored Kolara, na sceni Kolarca gostovaće i Bojan Gluvajić iz benda „Ničim izazvan“, kao i Sara Vučenović (violončelo) i Ljuba Miodragović (ukulele).

Pročitajte još

„(Ne)normalni“ sviraju u sastavu: Anja Aleksić – violina, Nenad Jelenković – vokal i akustična gitara, Milan Jančurić – saksofon i klarinet, Igor Martinko – harmonika i gitara, Miloš Jovanović – klavir, Attila Benke – bubnjevi i Branislav Pavlović – bas gitara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike