Komad "Sin" Florijana Zelera u Ateljeu 212

10.12.2020

12:08 >> 16:55

0

Po prvom delu trilogije - Otac snimljen je film sa Entonijem Hopkinsom i Olivijom Kolman u glavnim ulogama

Komad "Sin" Florijana Zelera u Ateljeu 212
Copyright Promo / Atelje 212

U pozoristu Atelje 212 počinju probe predstave “Sin” savremenog francuskog pisca Florijana Zelera, u režiji Ane Tomović.

Dobitnik je mnogih prestižnih priznanja za dramsko stvaralaštvo, između ostalih i Molijerove nagrade, a časopis Gardijan ga je proglasio “najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena”.

„Sin“, koji će biti premijerno izveden na srpskom jeziku u Ateljeu 212, treći je komad Zelerove trilogije unutar koje pisac istražuje porodične odnose uvek se fokusirajući na jednog člana porodice.

Promo / Atelje 212

Po prvom delu te trilogije, komadu „Otac“, koji je i najnagrađivaniji Zelerov dramski tekst, snimljen je film sa Entonijem Hopkinsom i Olivijom Kolman u glavnim ulogama.

Drugi je komad „Majka“ koji je imao svoju premijeru u Njujorku sa Izabel Iper i Krisom Notom, a njegove drame se uveliko igraju i u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, SAD…

Komad „Sin“ pažnju usmerava na porodične odnose i adolescentsku depresiju sina koji pati nakon razvoda svojih roditelja. Pisac vešto i precizno istražuje osećanja svojih junaka, unutrašnja previranja i njihove međusobne odnose. Ovo će biti i prvo izvođenje jedne od njegovih drama u našoj zemlji.

Promo / Atelje 212

Atelje 212 je tokom ove pozorišne sezone izveo pet premijera, te će ovo biti šesta i planirana je za početak marta meseca ukoliko epidemiološka situacija dozvoli. Prevod teksta je radila Ivana Dimić, dramaturg je Dimitrije Kokanov, a u komadu igraju Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Bane Zeremski i Luka Grbić u ulozi Sina, kome je ovo, inače, prvi put na sceni Ateljea 212.

Pročitajte još: JDP priprema predstavu po prvoj drami Petera Handkea

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike