Koliko košta Bond? Džejms Bond

27.12.2020

06:28 >> 07:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Počinje borba za autorska prava na čuvenu filmsku franšizu

Koliko košta Bond? Džejms Bond
Copyright Profimedia

Lideri američke filmske kompanije MGM pregovaraju o prodaji svog kataloga filmova o najpoznatijem filmskom tajnom agentu, pa čak i o prodaji prava na produkciju budućih nastavaka filma po ceni od blizu četiri milijarde funti.

MGM se nada da bi zvanična objava prodaje prava mogla da bude primamljiva najpopularnijim striming servisima kao što je Netflix. Ubedljivo najveća imovina MGM studija upravo je filmska franšiza Džejms Bond, koju deli sa porodicom Brokoli, suvlasnikom autorskih prava. Interesovanje za Bonda poraslo je nakon smrti Šona Konerija, prvog i, po mnogima, najboljeg glumca koji je igrao slavnog agenta 007.

Profimedia

Kako navodi „Daily Mail“, MGM se i ranije bavio temom prodaje svog kataloga, ali ih je popularnost striming servisa navela na razmišljanje da bi sada mogli dobro da ga unovče, zajedno sa investitorima privatnog kapitala kao mogućim suparnicima striming gigantima u trci za što veću novčanu ponudu.

Pročitajte još

Inače, MGM u svom katalogu ima više od četiri hiljade filmskih naslova i više od sedamnaest hiljada sati snimljenog televizijskog materijala, i već je postao predmet brojnih nagađanja o prodaji prava, a „Amazon“ i „Apple“ se navode kao potencijalni kupci.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike