Jedinstveno podzemlje Njujorka: Kroz voajerizam i fotografiju odražava se otuđenost i usamljenost

22.05.2021

09:18 >> 09:19

0

Izložba radova Platforme izraelskog fotografa Natana Dvira deo je aktuelnog izdanja manifestacije Beogradski mesec fotografije

Jedinstveno podzemlje Njujorka: Kroz voajerizam i fotografiju odražava se otuđenost i usamljenost
Copyright Promo / Natan Dvir

Izložba radova “Platforme” izraelskog fotografa Natana Dvira biće otvorena 25. maja u 19 časova u Domu omladine Beograda, kao deo aktuelnog izdanja manifestacije Beogradski mesec fotografije koja se održava na više lokacija u Beogradu. Nakon otvaranja, posetioci će moći da posećuju izložbu od utorka do subote u terminu 12-21 i nedeljom od 12 do 18 časova, do 4. juna.

Promo / Natan Dvir

“Platforme” predstavljaju istraživačku seriju jedinstvene podzemne arhitekture Njujorka, kroz koju se svakodnevno prolazi, tj. u kojoj se privremeno boravi. Metro platforme, posmatrane sa tačke gledišta putnika sa suprotnih strana, predstavljaju voajersko iskustvo precizno presečeno arhitekturom prostora. Platforma postaje pozornica gde glumci zauzimaju svoja privremena mesta pre dolaska voza, prizivajući naredni čin. Kombinovanjem voajerizma i fotografije i korišćenjem prednosti arhitekture podzemne železnice, u seriji se odražava otuđenost, odvajanje, lični prostor, individualizam, usamljenost i prolazna povezanost podzemnih prolaza urbanog megalopolisa.

Promo / Natan Dvir

Festival se ove godine održava uz poštovanje svih mera.

Pročitajte još

Beogradski mesec fotografije je prvi put organizovan 2016. godine, a ovogodišnje izdanje je peto po redu. Uspeh festivala baziran je na tri jaka stuba: kvalitetu domaće fotografske scene, saradnji sa umetničkim fondacijama, muzejima, galerijama i svim inostranim kulturnim centrima i ambasadama u Beogradu, kao i kontaktima i saradnjama sa drugim međunarodnim manifestacijama koje pružaju šansu da srpski fotografi prezentuju svoje radove u inostranstvu, uz dovođenje stranih fotografa u Beograd.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike