Intrigantan nastavak "Krune" i novi glumci: Uskoro počinje snimanje 5. sezone

03.05.2021

09:45 >> 09:42

0

Četvrti serijal pomalo je zapostavio kraljicu i druge važne likove kako bi razradio priču o britanskoj premijerki Margaret Tačer i ljubavnoj romansi Čarlsa

Intrigantan nastavak "Krune" i novi glumci: Uskoro počinje snimanje 5. sezone
Copyright Profimedia

Istorijska drama “Kruna”, koja je na male ekrane prenela svet britanske kraljevske porodice, ne prestaje da intrigira gledaoce. Od kada je, krajem 2016, premijerno puštena na “Netfliks” platformi, serija autora Pitera Morgana postala je dragulj ovog striming servisa.

Budžet raskošne britankso-američke drame o životu kraljice Elizabete Druge iznosi približno 260 miliona dolara, što je ubraja među najskupnje TV serije u istoriji. Zlatni globus za najbolju dramsku seriju “Kruna” je osvojila dva puta, a istom nagradom ovenčani su i glumci Kler Foj, Olivija Kolman, Ema Korin, DŽoš O’Konor i Džilijan Anderson.

Profimedia

Četvrti serijal pomalo je zapostavio kraljicu i druge važne likove kako bi razradio priču o britanskoj premijerki Margaret Tačer i ljubavnoj romansi Čarlsa i Dajane. Otud ne čudi što je poslednja sezona, smeštena u 80-te, podigla mnogo prašine i razljutila kraljevsku porodicu jer je, navodno, izokrenula činjenice. Čak je britanski državni sekretar za kulturu, medije i sport, Oliver Dauden, tražio da se “Kruna” označi kao fikcija. Kontroverze koje su izazvale izmišljene scene naterale su i Čarlsa Spensera, Dajaninog brata, da pozove “Netfliks” i da doda upozorenje, pišu Novosti.

Profimedia

Ipak, “Netfliks” je podsetio da “Krunu” od početka predstavlja kao dramsku seriju, te da gledaoci razumeju da je ona fiktivno delo koje se uglavnom zasniva na istorijskim događajima. Ema Korin, koja je u trećoj i četvrtoj sezoni glumila princezu Dajanu, ranije je priznala da je kontroverzna sezona “u velikoj meri izmišljena” i da su članovi kraljevske porodice samo likovi koje je stvorio Piter Morgan. A autor je branio svoje delo, rekavši da je temeljno istraženo i istinito u duhu. U februaru je princ Hari stao u obranu “Netfliksa”, rekavši da je serija “izmišljena, ali i da se labavo temelji na istini”. Pitanjem istorijske verodostojnosti niko se nije bavio tokom ranijih sezona koje prate dugu vladavinu kraljice Elizabete Druge, započetu još 1952. godine.

Pročitajte još

Nastavak serije biće, kako tvrde producenti, i te kako intrigantan. Peta sezona “Krune” pokriće rane 90-te, a poslednja, šesta, događaje početkom 2000-ih. Videćemo veliki požar u dvorcu Vindzor, krahove brakova troje dece kraljice Elizabete, prinčeva Čarlsa i Endrua, te princeze Ane, ali ne i princa Harija i Megan Markl. U novim ciklusima upoznaćemo se i s novim glumačkim ansamblom. Kraljicu Elizabetu i princa Filipa tumačiće Imelda Stonton i Džonatan Prajs, lejdi Dajanu i princa Čarlsa glumiće Elizabet Debicki i Dominik Vest, a Lesli Menvil glumi princezu Margaret. Producenti su potvrdili da snimanje pete sezone počinje u julu ove godine, a da se emitovanje očekuje sledeće godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike