Internacionalni festival stripa i fantastike: Najnovija izdanja i gostovanja čuvenih autora

03.05.2021

08:01 >> 12:48

0

Za sve ljubitelje devete umetnosti posebno će biti zanimljiva tribina Domaći strip u doba korone

Internacionalni festival stripa i fantastike: Najnovija izdanja i gostovanja čuvenih autora
Copyright Pixabay

Somborski internacionalni festival stripa i fantastike biće održan od 14. do 16. maja na različitim lokacijama u gradu, od kojih će veći deo programa biti u Gradskom muzeju Sombor.

Predfestivalske aktivnosti će biti realizovane 7. maja i uključuju otvaranje izložbe originalnih tabli i printova Zorana Jankovića, poznatog pod umetničkim imenom Tom Morrow, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke “Karlo Bijelicki” u Somboru.

Gosti festivala su čuveni strip autori – Branislav “Bane” Kerac (hit strip “Cat Clow”), Željko Pahek, Miodrag “Mikica” Ivanović, Geza Šetet, Dušan Vukojev “Duda”, Miša Radič Mijatović, Spasoje Kulauzov i Tanja Nožica.

Pixabay

Prvi dan festivala 14. maja rezervisan je za otvaranje izložbe Miodraga Mikice Ivanovića, u prostoru Gradskog muzeja, kao i u bašti te ustanove, a u okviru manifestacije biće održan i program “Gosti crtaju sa vama/za vas”, uz radionicu crtanja za decu i mlade.

Pročitajte još

Na Sajmu stripova će učestvovati gotovo svi domaći strip izdavači, koji će predstaviti najnovija izdanja, a za sve ljubitelje devete umetnosti posebno će biti zanimljiva tribina “Domaći strip u doba korone” na kojoj će biti učesnici Branislav Kerac, Željko Pahek, Ilija Mirović, Marko Milenković, uz moderatora Danila Bogdanovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike