“Hejt Sloveni, još ste živi?”: Hristina Popović, Severina i Goran Bogdan protiv govora mržnje (VIDEO)

10.04.2021

14:44

1

Autor: M. Cukić

Spot je napisao i režirao proslavljeni filmski režiser Predrag Ličina

Printscreen / Youtube / Buka TV

Glumci Goran Bogdan, Hristina Popović i pevačica Severina učestvovali su u Kampanji protiv govora mržnje i snimili video “Hejt, Sloveni, još ste živi?” koji je objavio banjalučki Magazin Buka na svom Jutjub kanalu.

Kampanju Buka realizuje proteklih nekoliko meseci, a glavni i odgovorni urednik Aleksandar Trifunović kaže:

– Nit vodilja kampanje je pozdrav “Hej, Sloveni”, koji smo prekrstili u “Hejt, SLOVEni”, jer je mržnja, izgleda, postala najnormalnija stvar, kao i “dobar dan”. Video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje, a znamo koliko je to opasno i kakve sve zastrašujuće posledice može imati.

Spot je napisao i režirao proslavljeni filmski režiser Predrag Ličina, a glavne uloge poverene su Hristini Popović, Severini i Goranu Bogdanu.

– Svedoci smo sve učestalijeg govora mržnje, koji postepeno osvaja online i offline prostor i preti da postane opšteprihvaćeni način komunikacije u našem društvu. Opasnosti navikavanja na ovu vrstu govora su višestruke – upozoravaju iz Buke i dodaju da kampanja ima za cilj afirmisanje kulture dijaloga, empatije i razumevanja među ljudima.

U okviru kampanje, na portalu Buka do sada je objavljen veliki broj sadržaja na temu govora mržnje. U kampanju su se do sada svojim video porukama i angažmanom priključili Zoran Kesić, Ida Prester, Marko Vidojković, Mile Kekin, Slavimir Stojanović Futro, Nadin Mičić i mnoge druge javne ličnosti.

 

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (1)

Comment(1)

  1. Nataša kaže:

    Dobro odradjeno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti