Haris Pašović posle 30 godina režira u Beogradu: Počele probe drame „Gospođica Julija” u Madlenianumu

10.09.2021

09:13

0

Autor: Dejan Ćirić

Premijera je zakazana za 29. oktobar

Haris Pašović posle 30 godina režira u Beogradu: Počele probe drame „Gospođica Julija” u Madlenianumu
Copyright Haris Pašović Promo/Bojan Marojević

Haris Pašović, reditelj svetskog renomea čija su ostvarenja blistala i na scenama beogradskih pozorišta i ušla u istoriju jugoslovenskog teatra, posle 30 godina počastvovaće ljubitelje teatra našeg grada svojom režijom u Madlenianumu. Počele su čitaće probe komada „Gospođica Julija“, čija se premijera očekuje 29. oktobra na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

Haris Pašović Promo/Bojan Marojević

Remek delo Augusta Strindberga „Gospođica Julija“ izabrano je za repertoar ovog teatra zbog svoje vanvremenosti i sa naročitim očekivanjima od adaptacije i viđenja ovog velikog autora-reditelja.

Sara Dirnbek i Strahinja Blažić Promo/Bojan Marojević

Haris Pašović je za naslovnu junakinju odabrao mladu glumicu Saru Dirnbek, zvezdu slovenačkog teatra, višestruko nagrađivanu na značajnim festivalima. Strahinja Blažić u ulozi Žana, Mina Pavlica u ulozi Kristine, kao i još šestoro mladih glumaca (Katarina Bradonjić, Ksenija Repić, Sofija Kovačević, Nikola Knežević, Jovan Veljković i Filip Stankovski), su ansambl koji će na scenu doneti „Gospođicu Juliju“, kao savremenu aktuelnu ljubavnu priču o rascepu u kojem se nalazi glavna junakinja, ali i ostali likovi.

Pročitajte još

Uz Harisa Pašovića stoji izvrstan autorski tim: scenograf Aleksandar Denić, kostimografkinje Irma Saje i Vanja Ciraj Džudža, kompozitor Marko Grubić, koreograf Igor Pastor, dramaturg Jelena Paligorić Sinkević, lektor Ljiljana Mrkić Popović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike