Goran Bogdan o govoru mržnje: Deliti ljude na Srbe, Hrvate i Muslimane je odraz neinteligencije

04.05.2021

11:40 >> 16:50

0

Sebi ne dozvoljavam da imam te generalizujuće kategorije. Gde god da dođem, dom mi je u duši te se tako svuda osećam, kazao je glumac

Goran Bogdan o govoru mržnje: Deliti ljude na Srbe, Hrvate i Muslimane je odraz neinteligencije
Copyright Goran Bogdan Promo/Nebojša Babić

Glumac Goran Bogdan je gostujući u emisiji “Nedeljom u 2” na HRT-u govorio o svojim počecima u glumi, aktuelnim projektima, ali se osvrnuo i na spot protiv govora mržnje “Hejt, SLOVEni” koji je nedavno snimio sa pevačicom Severinom i glumicom Hristinom Popović i na generalnu situaciju u regionu.

– Kao klinac upisao sam ekonomiju, zaljubio sam se u makroekonomiju, a dobio sam i stipendiju. Kasnije nakon završetka dobio sam posao u Ministarstvu finansija, ali već prvi dan sam dao otkaz i posvetio se glumi – rekao je Bogdan, koji je naveo da ga je privlačila profesura, budući da su i njegovi roditelji profesori.

– Želeo sam da budem profesor, kao i moji kod kuće. Volim da učim druge, volim da preslušavam klince iz akademije, pedagogija je jako plemenita i jako važna – rekao je glumac u emisiji.

Dotakao se i spota protiv govora mržnje “Hejt, SLOVEni” ističući da u njemu nema ničega smešnog, naprotiv.

Printscreen / Youtube / Buka TV

– Spot je jako uticao na mene i podržava moje stavove, ali sumnjam da će se iko zamisliti oko toga. Nije smešno, žalosno je to, izazvalo je još više govora mržnje – rekao je glumac i dodao:

– Svako ma pravo da kaže šta želi, sama pojava na internetu izazove kritiku, ali to govori o akterima i o društvu, ja to ne osuđujem, nastojim da budem optimističan jer smatram da je to određeni izduvni ventil – rekao je Bogdan.

Ovom prilikom demantovao je da je izjavio da ga “boli k**ac za Hrvatsku”, kako su neki mediji jednom prilikom preneli.

– Ja to nisam nikad rekao, sve je to izvađeno iz konteksta, svi me znaju ko sam, praktično nosim zastavu sa sobom, ali svako može da napiše šta želi i kako želi – rekao je Goran.

Promo/Firefly Productions

Ne voli, kako ističe, da deli ljude…

– Sebi ne dozvoljavam da imam te generalizujuće kategorije  – Hrvati, Srbi, Muslimani, Jevreji…, to je odraz neinteligencije. Gde god da dođem, dom mi je u duši te se tako svuda osećam. Smeta mi jako ova korupcija ovde u Hrvatskoj, upravo zato sam hteo da se bavim makroekonomijom, da državu učinim boljom – rekao je glumac.

Govoreći o glumi rekao je:

– Nije gluma potreba da budem neko drugi, želim da istražim dubine, nije to pretvaranje i veština kopiranja, to je istraživanje svetova, zato je film specifičan, tu je teško lagati, treba da radiš ono u šta veruješ – rekao je glumac.

O filmu “Otac”, u kojem je glumio glavnu ulogu je dodao:

Pročitajte još

– Dobio sam iskrenu poruku od socijalne radnice koja me dirnula, teško je suditi, za to moraš biti najinteligentniji. Ne znam jesmo li pomogli tom čoveku iz filma, Bože oprosti ako smo odmogli. Priča je stvarna, iako smo imali malo autorske slobode u njoj – zaključio je Bogdan, a prenosi 24sata.hr

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike