Film o istini i nadi: "Stela" otvara 16. Kids fest

12.12.2020

10:14 >> 13:09

0

Uz prisustvo glavne glumice Hristine Popović i u skladu sa epidemiološkim merama, počeće festival koji se ove godine održava osim u dvoranama širom Srbije

Film o istini i nadi: "Stela" otvara 16. Kids fest
Copyright Promo / MCF

Besplatnom projekcijom filma “Stela” reditelja Stojana Vujičića 16. decembra, u bioskopu Kombank Dvorana počeće ovogodišnji dečji filmski festival Kids fest.

Uz prisustvo Hristine Popović, glavne glumice ostvarenja “Stela”, snimljenog u srpsko-makedonskoj koprodukciji i uz ograničeni broj posetilaca, a u skladu sa epidemiološkim merama, počeće festival koji ove godine osim u bioskopima širom Srbije predstavlja deo svog programa i u Online bioskopu Moj OFF.

Promo / MCF

Film “Stela”, prema rečima reditelja Vujičića je priča ispričana kroz težak i kompleksan odnos jedanaestogodišnjeg Nikole i njegove okoline. Nakon očajničkog pokušaja da probudi pažnju svojih roditelja, 11-godišnji dečak Nikola beži od kuće. Stela, pas šarplaninac, je jedina koja može da nađe put do njegovog srca i vrati mu veru u život.

Promo / MCF

– Stela je film o istini, jednoj, jedinstvenoj i nepromenljivoj kategoriji. Ovo je film o svim onim stvarima koje olako zaboravljamo, a koje nam mogu ukazati da smo vredni ljudi. Ukoliko bih sve mogao da stavim u jednu rečenicu – ovo je film o nadi koju bi trebalo imati. Imam potrebu da ispričam priču o nadi kakvu sam iskusio i doživeo u svom životu – objašnjava reditelj.

Prepoznat od strane brojnih međunarodnih filmskih festivala po vizuelnom stilu i radu, ali i temama vezanim za porodične vrednosti i decu, ovaj put prema kazivanju Vujičića, iskazan je možda jedan od najvećih konflikta našeg modernog vremena – međusobno neprihvatanje i nerazumevanje, posebno u porodičnim odnosima.

U ostalim ulogama našli su se Toni Mihajlovski, Dejan Lilić, Petar Manić, Simeon Moni Damevski.

16. Kids fest trajaće punih dvanaest dana od 16. do 27. decembra, u bioskopima širom Srbije i u Online bioskopu Mof OFF.

Pročitajte još: “Underground” Emira Kusturice otvara Trst filmski festival

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike