Dečji kutak kulture: Filmski svet mašte na 16. Kids festu

08.12.2020

09:22

0

Podeljeno i paralelno, u virtuelnoj dvorani Moj OFF, kao i u redovnim bioskopskim salama, punih dvanaest dana prikazivaće se 9 najnovijih ostvarenja, kao i rep

Dečji kutak kulture: Filmski svet mašte na 16. Kids festu
Copyright Profimedia

Tradicionalni dečiji filmski festival Kids fest održaće se pod sloganom “Filmski svet mašte” u onlajn bioskopu Moj OFF, kao i u redovnim bioskopskim salama – od 16. do 27. decembra.

Najpoznatiji domaći dečji filmski festival, uz koga su stasale mnoge generacije, ove godine prilagođen je trenutnoj zdravstvenoj situaciji i 16. put za redom priprema istaknuti program sa 9 najnovijih filmskih ostvarenja, kao i reprizama neverovatnih bioskopkih animacija.

Podeljeno i paralelno, u virtuelnoj „dvorani“ MOJ OFF, kao i u redovnim bioskopskim salama, punih dvanaest dana prikazivaće se sinhronizovana animirana i porodična filmska ostvarenja pristigla od kinematografija različitih zemalja – od Francuske, Belgije, Rusije, Nemačke, Švedske kao i iz jezgra domaće filmske scene.

Promo / MCF

U duhu slogana filmovi koji će se naći na programu festivala su: “Stela”, “Jakari i veličanstveno pero”, “Fantastični povratak u OZ”, “Simon’s Got a Gift” , “My Family and The Wolf”, “Gogo”, “Romy’s Salon”, “Pelle No Tail”, “Pat & Mat 4: Handyman’s Adventures”.

Sinhronizovane animacije koje su tokom pandemije i ograničenih kapaciteta prisutnosti publike postigle zavidnu bioskopsku gledanost, filmovi “Superjunak SamSam” i “Kućni patuljci: Operacija kolačići” reprizno će biti prikazani tokom 16. Kids festa.

Kids fest je dečji, umetnički festival filma, koncipiran po ugledu na slične manifestacije u svetu, a jedinstven na ovim prostorima. Filmski program čine ostvarenja sa svetskih festivala, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, dokumentarni filmovi o prirodi, kao i animirani 3D filmovi velikih svetskih studija.

Pročitajte još: Dečji kutak kulture: Novogodišnja čarolija u carstvu knjiga

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike