Festival francuskog filma donosi ekskluzivna ostvarenja iz Kana: Veliki hitovi i slavne glumice (VIDEO)

16.07.2021

07:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Ova filmska smotra biće održana od 21. do 25. jula na tri lokacije - Kosančićevom vencu, Kombank dvorani i onlajn platformi MojOFF

Festival francuskog filma donosi ekskluzivna ostvarenja iz Kana: Veliki hitovi i slavne glumice (VIDEO)
Copyright Lea Sejdu/Profimedia

Festival francuskog filma pružiće domaćoj publici osam izvanrednih francuskih filmova, među kojima će biti i deo ekskluzivnih ostvarenja iz zvanične filmske selekcije sa ovogodišnjeg festivala u Kanu, dok će u okviru paralelnog programa biti prikazani francuski klasici čuvenih reditelja Mihaela Haneke i Roberta Bresona.

Ova filmska smotra biće održana od 21. do 25. jula na tri lokacije – Kosančićevom vencu, Kombank dvorani i onlajn platformi MojOFF. Celokupan program festivala može se od danas naći na sajtu www.kombankdvorana.rs.

Promo/Festival francuskog filma

Festival će u bioskopu na otvorenom, na Kosančićevom vencu, 21. jula u 21 sat, otvoriti film „Francuska“ višestruko nagrađivanog reditelja Bruna Dumona. Ova drama sa elementima komedije je deo zvanične filmske selekcije Kanskog festivala. Glavna uloga poverena je popularnoj francuskoj filmskoj zvezdi Lei Sejdu, koju upoređuju sa slavnom Katrin Denev. Sejdu je ovenčana Zlatnom palmom u Kanu, a poznata je po ulogama u ostvarenjima „Obmana“, „Zločini budućnosti“, „Jednog lepog jutra“, „Priča mog života“, a premijera njenog najnovijeg filma „Francuska depeša“ planirana je za oktobar ove godine.

Poslednjeg dana festivala, 25. jula u 19.30, u Kombank dvorani biće prikazan film „Pod zvezdama Pariza“, nemačkog reditelja Klausa Dreksela poznatog po naslovima „Porodične veze“, „Na ivici sveta“ i „Amerika“.  Glavnu ulogu tumači Katrin Fro, poznata po filmu „Margareta“ iz 2015. godine, u kome je tumačila ulogu slavne francuske glumačke dive Margarete Dumon. Radnja filma prati Kristinu koja je beskućnica u Parizu. Jedne zimske noći zatiče Sulija, osmogodišnjeg eritrejskog dečaka, koji jeca ispred svog skloništa. Vezani svojim marginalnim uslovima, zajedno kreću na emocionalno putovanje kako bi pronašli njegovu majku u Parizu.

Deo programa festivala biće prikazan i na platformi MojOFF, gde će frankofoni imati priliku da pogledaju triler francusko – belgijske koprodukcije „Prevodioci“  koji je prošle godine zatvorio Festival francuskog filma. Film dolazi od francuskog reditelja Regisa Roinsarda, dobitnika nagrade publike na Internacionalnom filmskom festivalu u San Francisku 2013. godine, poznatog i po urnebesnoj romantičnoj komediji „Popularna“ iz 2012.

Omaž francuskom filmu u okviru festivala biće održan u organizaciji Francuskog instituta, Kombank dvorane i MCF MegaCom Film-a.

Pročitajte još

Karte su u prodaji na blagajni Kombank dvorane, a ulaz u bioskop na otvorenom je besplatan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike