Egzit: Prvi veliki festival na svetu koji je omogućio plaćanje bitkoinom

14.05.2021

15:52 >> 08:31

0

Potencijal blokčejna, digitalne razmene i valuta je uzbudljiv i želeli smo da budemo sigurni da smo festivalski predvodnici u tom sektoru, da koristimo nove t

Egzit: Prvi veliki festival na svetu koji je omogućio plaćanje bitkoinom
Copyright Promo / Exit foto tim

Egzit festival se pridružuje globalnoj kripto revoluciji kao prvi veliki festival na svetu koji je omogućio kupovinu ulaznica putem bitkoina, planetarno poznatog digitalnog sistema plaćanja. Ova inovacija u poslovanju učiniće još posebnijom proslavu 20. godišnjice festivala, koju će od 8. do 11. jula na Petrovaradonskoj tvrđavi svojim nastupima obeležiti velika svetska imena kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Asaf Avidan, Eric Prydz u b2b setu sa Four Tetom, Boris Brejcha, Solomun, Sabaton i mnogi drugi.

S rastom blokčejna, digitalnih valuta i nezamenljivih tokena (NFT-a), Egzit je prepoznao da festivali treba da se prilagode i prihvate nove tehnologije, kako bi zadovoljili potrebe svoje publike, a sve u cilju rasta i razvitka.

– Potencijal blokčejna, digitalne razmene i valuta je uzbudljiv i želeli smo da budemo sigurni da smo festivalski predvodnici u tom sektoru, da koristimo nove tehnologije, i da smo u stanju da ostanemo u toku sa našom tehnološki pismenom publikom i razvitkom tehnologije – kaže direktor i osnivač Egzit festivala Dušan Kovačević.

Promo/Egzit

Imajući u vidu da plaćanje bitkoinima nije regulisano zakonima Republike Srbije neće biti moguće plaćanje na šankovima i drugim prodajnim mestima unutar festivala, već isključivo on line kupovina VIP ulaznica preko Exitovog međunarodnog partnera Netpositive-a.

Proces je jednostavan: kada kupci odaberu stavke koje žele da kupe u veb prodavnici, videće ponuđenu opciju “Plati bitkoinom”, isto kao što postoji opcija “Plati karticom”. Zatim će dobiti QR kod za skeniranje putem svoje Bitkoin aplikacije, i nakon što se uplata izvrši i bude potvrđena, kupac će dobiti sve kupljene stavke.

Samo plaćanje funkcioniše tako što kupci plaćaju bitkoinom, a Egzitov međunarodni partner Netpositive, koji realizuje ovu mogućnost, isplaćuje festivalu dalje u klasičnim valutama, prema zakonima Republike Srbije. Bitkoin je najpoznatija svetska kriptovaluta, koja je na dosad neviđen način izazvala poznate norme finansija i upravljanja.

Promo/Exit

Velika proslava 20. godišnjice Egzit festivala održaće se od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svetskih i regionalnih imena, kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Asaf Avidan, Sabaton, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Artbat, Hot Since 82, Sheck Wes, Meduza, Solomun, Paul van Dyk, Honey Dijon, Amira Medunjanin, Buč Kesidi, i mnogi drugi.

Pročitajte još

Svi detalji u vezi s ulaskom na festival biće na vreme objavljeni na zvaničnom sajtu Egzita, u skladu s budućim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije. Sve informacije vezane za prodaju ulaznica i kampa, kao i o aktualnoj popularnoj prodajnoj akciji “Kupi 4, zgrabi 5”, u kojoj se na četiri kupljene ulaznice peta dobija besplatno, mogu se pronaći na službenoj stranici festivala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike