Dimitris Papajoanu predstavlja spektakl „Mastilo“ na Beogradskom festivalu igre

25.02.2021

07:36 >> 10:33

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika će videti i nastup čuvenog koreografa, 14. i 15. aprila na sceni Srpskog narodnog pozorišta

Dimitris Papajoanu predstavlja spektakl „Mastilo“ na Beogradskom festivalu igre
Copyright Promo/Julian Mommert

Novi komad grčkog koreografa Dimitrisa Papajoanua, najavljen za samo otvaranje 18. Beogradskog festivala igre, 20. marta, na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, odlaže se za 14. i 15. april, na istoj sceni, saopštili su iz BFI.

Nastup trupe čuvenog autora pomera se zbog rigoroznih anti-epidemioloških mera u Atini, koje su onemogućile probe zahtevnog komada, ali i otkazivanja nastupa u pariskom Teatru de la Vil, u martu.

Dimitris Papajoanu je pre nekoliko dana dobio posebne garancije Ministarstva kulture Grčke za početak priprema turneje, pa će Novi Sad biti prva stanica za gostovanje njegove nove produkcije.

Promo/Julian Mommert

Zbog velikog interesovanja publike iz zemlje i regiona, ali i napora organizatora Beogradskog festivala igre i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu da trupa uprkos svim izazovima nastupi u Srbiji, komad „Mastilo“ u kome će publika na sceni videti i samog Papajoanua, igraće se dve večeri, 14. i 15. aprila.

Pročitajte još

Nameštanje spektakularne scenografije za ovo delo, počeće nekoliko dana ranije, a kamioni sa rasvetom i scenskom opremom krenuće ka Novom Sadu već početkom aprila.

Kupljene ulaznice za predstavu koja je trebalo da se održi 20. marta, važiće za 14. april, i nije ih potrebno menjati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike