Dečji kutak kulture: FESTIĆ se ove godine održava onlajn

10.11.2020

11:41 >> 12:44

0

Autor: Dejan Ćirić

Pozorišni festival za decu i mlade FESTIĆ biće realizovan jubilarni 20. put, 13. i 14. novembra

Dečji kutak kulture: FESTIĆ se ove godine održava onlajn
Copyright Pixabay

Zbog vanrednih okolnosti internet je bio jedina mogućnost za održavanje festivala, pa će predstave biti izvedene bez publike, ali u direktnom prenosu na YouTube kanalima FESTIĆ i Dečji kulturni centar Beograd (DKCB).

Prvog dana festivala na repertoaru su predstave ,,Tri praseta“, Dečjeg pozorišta Čarapa iz Beograda (za decu uzrasta od četiri godine) i ,,Alisa“, Prvog prigradskog pozorišta – Puls teatar Lazarevac i CZK Valjevo (za mlade od 15 godina).

Narednog dana, u subotu, deca uzrasta od tri godine imaće priliku da pogledaju ,,Četiri čarobne reči“, pozorišta Guliver, dok će deca od deset godina moći da vide komad ,,Strahinja“, još jedan komad Puls teatra iz Lazarevca.

Pored predstava, u subotu od 16 časova deca od 5 godina mogu pogledati radionicu – ,,Kako sami možete napraviti pozorišnu predstavu od senki?“, koju vode glumice Sanja Petrović i Tijana Janković. Istog dana ponovo će biti izvedena predstava „Strahinja“, od 18 časova.

Kao jedan od retkih dečjih festivala u Srbiji, FESTIĆ se pozicionirao kao najznačajniji pozorišni festival za decu, veran svojoj misiji da najmlađe uči pravim vrednostima i školuje buduću publiku velikih pozorišta. Od svog osnivanja do 2012. godine, organizovan je u pozorištima „Boško Buha“ i „Duško Radović“, a od 2017. godine nastavlja sa radom u DKCB, uz najbolje predstave za decu iz regiona, kao i gostujuće predstave iz Evrope.

Festival se od petka održava uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, u organizaciji Društva za animaciju i razvoj dečjeg dramskog stvaralaštva, Digital & entertainment festivals i Dečjeg kulturnog centra Beograd.

PROČITAJTE JOŠ:

Institut za dečju književnost osnovan u Beogradu

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike