Čuveni monolog koji se i danas pamti: Šta je muškarci, što se vi smejete? (VIDEO)

08.03.2021

19:24 >> 19:37

0

U svom harizmatičnom i neodoljivom maniru, uz prepoznatljiv osmeh na licu, legendarna glumica Olivera Marković je govorila na sceni Narodnog pozorišta, a pub

Čuveni monolog koji se i danas pamti: Šta je muškarci, što se vi smejete? (VIDEO)
Copyright Olivera Marković/ Printscreen / Youtube

Svake godine na 8. mart veliki broj žena upućuje jedna drugoj delove iz maestralnog “Monologa Kolombe” Žana Anuja koji je 1994. godine na sceni Narodnog pozorišta izvodila čuvena glumica Olivera Marković (1925-2011).

U svom harizmatičnom i neodoljivom maniru, uz prepoznatljiv osmeh na licu, glumica je govorila o ženama, muškarcima, brakovima, a ponajviše o ljubavi.

– Ja sam celog svog života samo živela za ljubav… Oh, ljubav, ljubav! Ja sam u mladosti bila luda od ljubavi. U mladosti sam se četiri puta ubijala zbog ljubavi! A sedam puta sam se udavala – govorila je sa scene Markovićeva, a iz publike se čuo gromoglasan aplauz i smeh.

Printscreen / Youtube

Na današnji dan, svakako se citira najviše deo o ženama:

– Žena mora da bude žena! Ovaploćenje ludosti, sjaja, mašte… Treba da poseduje sve one osobine koje muškarcima nedostaju, jer su oni u stvari defektna bića. Šta je muškarci, što se vi smejete? Šta vi mislite, da vas mi žene moramo obožavati zato što ste vi imali ukusa pa ste nas izabrali? Koješta! – završila je maestralna glumica.

Printscreen / Youtube

O izvedbama Olivere Marković u pozorištu i najstručnija kritika teško je pronalazila prave i zaista dostojne reči, te vam ostavljamo da uživate u tom sjajnom monologu uz snimak koji je, srećom, sačuvan:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike