"Čorba" i prijatelji sviraju za Mišu Aleksića na njegov rođendan: Koncert na Tašmajdanu kao oproštaj

22.07.2021

10:27 >> 11:25

0

Autor: Dejan Ćirić

Premijerno će biti izvedena pesma Dve gitare, poslednja koju je čuveni basista napravio

"Čorba" i prijatelji sviraju za Mišu Aleksića na njegov rođendan: Koncert na Tašmajdanu kao oproštaj
Copyright Riblja čorba ATA Images/Antonio Ahel

Povodom sećanja na  legendarnog srpskog i jugoslovenskog basistu, jednog od osnivača i dugogodišnjeg člana benda Riblja čorba, koji nas je napustio prošle godine, na Tašmajdanu će se 16. avgusta održati koncert u čast Miše Aleksića na kojem će nastupiti Riblja čorba sa prijateljima. Koncert će se realizovati u u organizaciji Centra beogradskih festivala i Melos estrade.

Miša Aleksić ATA Images/Antonio Ahel

Miša Aleksić je bio i kompozitor i koproducent mnogih poznatih numera popularnog sastava, koje će se izvoditi na koncertu, a kako zbog pandemijske situacije ispraćaj u prisustvu prijatelja nije bio moguć, koncert je način da se kolege i prijatelji, uz prisustvo obožavatelja i verne publike, oproste od Aleksića kako dolikuje i to na njegov rođendan.

Bora Đorđević, Antonio Ahel/ATAImages

Frontmen grupe Bora Đorđević opisao je njihov odnos u nekoliko rečenica:

– Miša je bio mnogo više od člana benda. On nam je nikad prežaljeni brat. Nijedna odluka nije doneta bez njegovog mišljenja. Bio je izuzetan autor, tako da ćemo na koncertu svi izvoditi njegove kompozicije, a premijerno će biti izvedena poslednja pesma koju je napravio pod nazivom „Dve gitare“.

Pročitajte još

Na ovom posebnom događaju, kao gosti će se pojaviti i čuvena imena domaće rok scene – Momčilo Bajagić, Zvonimir Đukić, Nikola Čuturilo i Žika i Dragi Jelić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike