Benksi objavio novi rad: Nacrtanu devojčicu pokušali da unište, ali su je žene spasile

20.10.2020

09:14 >> 18:39

0

Mural se pojavio proteklih dana pored ulaza u jedan salon za lepotu u Notingemu, a pored je bio naslonjen bicikl kojem nedostaje zadnja guma koja je naslikana n

Benksi objavio novi rad: Nacrtanu devojčicu pokušali da unište, ali su je žene spasile
Copyright Printscreen / Youtube / Indusdotnews

Jedan od najpoznatijih uličnih crtača Benksi objavio je na svom Instagram profilu fotografiju svog novog rada i na taj način potvrdio spekulacije u javnosti da je on nacrtao devojčicu koja gumu od bicikla vrti kao hulahup na zidu u Notingemu.

Ovaj mural se pojavio proteklih dana pored ulaza u jedan salon za lepotu, a uz zid bio je naslonjen bicikl kojem nedostaje zadnja guma. Prolaznici su prepoznali rad slavnog artiste i vrlo brzo je napravljen red za fotografisanje kraj devojčice. Nekoliko dana kasnije Benksi je sliku objavio na Instagramu i službenoj stranici i njome napravio još veću pometnju.

Međutim, kako prenosi Rojters, nekoliko mladića pokušalo je da uništi ovaj rad tako što su preko njega ispisali grafit. Ipak, izgleda da se ljudima u okolini mural dopao i prepoznali su njegov značaj, te su dve žene provele nekoliko sati čisteći grafit sa zida. Policija je obezbedila okolinu i postavljeno je zaštitno staklo preko devojčice kako bi se sačuvao.

Printscreen / Youtube / Indusdotnews

Ovaj najpoznatiji anonimni ulični crtač poznat je po angažovanim radovima, te je za vreme karantina oduševio medicinske radnike u bolnici u Sautemptonu naslikavši na zidu dečaka kako u ruci drži igračku superheroja – medicinske sestre, dok su Betmen i Nindža kornjača bačeni u korpu za otpadke. Lutka medicinske sestre, sa zaštitnom maskom, deluje kao da leti u stilu superheroja dok plašt vijori iza nje.

– Hvala vam za sve što činite. Nadam se da će ovo uneti malo vedrine u vaš prostor, iako je crno-bela – napisao je tada Benksi, a njegova portparolka je saopštila da će rad biti javno izložen, kao i da će kasnije biti prodat na aukciji kako bi se skupio novac za britanski zdravstveni sistem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike