Bal pod maskama u Beogradu

02.12.2020

13:29 >> 14:22

0

Autor: Dejan Ćirić

U nedelju, 6. decembra ljubitelji baleta će moći da pogledaju spektakularne izvedbe u Narodnom pozorištu i bioskopu Cineplexx

Bal pod maskama u Beogradu
Copyright Pixabay

Gala koncert Baleta Narodnog pozorišta biće održan na Velikoj sceni sa početkom u 12 časova, najavljeno je iz nacionalnog teatra. Narodno pozorište će u decembru raditi u skladu sa najnovijim merama Kriznog štaba, a predstave i koncerti će se održavati u „matine“ terminima, uz sve mere zaštite umetnika i publike. Uprkos veoma teškoj situaciji izazvanoj epidemijom korona virusa, u Narodnom pozorištu se vredno radi na novim predstavama i održavanju repertoara. U pripremi je premijera baleta Mladih koreografa „Mamac“, Sanje Ninković i „Sedam smrtnih grehova“, Igora Pastora. Ovim projektom Narodno pozorište podržava mlade talente, a premijera je planirana za 20. decembar na Velikoj sceni. Drama Virdžinije Vulf „Orlando“, u režiji Bojana Ðorđeva, novi je projekat Drame Narodnog pozorišta koji je završen, a premijera će biti održana kad se za to steknu epidemiološki uslovi.

Promo/Željko Jovanović

Ljubitelji baleta će istog dana od 16 časova moći da pogledaju još jedan baletski spektakl – „Krcko Orašćić“, ali na velikom platnu u okviru programa „Boljšoj na bis“ u bioskopu Cineplexx. Uz očaravajuće scene i kostime, ova prelepa zimska bajka će zadiviti mnoge ljubitelje ove umetnosti. Baletska čarolija koja počinje u jednoj božićnoj noći, protkana izražajnom muzikom Čajkovskog, podjednako će opčiniti sve članove porodice tokom svečane sezone i dokazati da niko nije previše mlad ili isuviše star da ne bi propratio „Krcka Oraščića“.

PROČITAJTE JOŠ: “Krcko Oraščić” dobija filmsku verziju: Svetska premijera za Božić – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike