Bajka na dar: Humanitarno izvođenje predstave Malog pozorišta "Duško Radović"

30.12.2020

15:49 >> 15:51

0

Teatar omogućava besplatno gledanje onlajn komada za decu Guliverovo novogodišnje putovanje korisnicima i zaposlenima u organizacijama dečje zaštite

Bajka na dar: Humanitarno izvođenje predstave Malog pozorišta "Duško Radović"
Copyright Promo / B. Abdulović

U susret Novoj godini, u periodu od 29. decembra do 1. januara 2020. godine, Malo pozorište “Duško Radović” omogućava besplatno gledanje onlajn predstave za decu “Guliverovo novogodišnje putovanje” korisnicima i zaposlenima u organizacijama dečje zaštite, onima koji su svoj život u prethodnih godinu dana posvetili pomoći drugima.

Među njima su Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije; Sindikat lekara i farmaceuta Srbije; Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije; Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“; Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine; Centar za integraciju mladih (Svratište za decu, Beograd).

Promo / B. Abdulović

– Uprkos ovogodišnjim nedaćama, Malo pozorište “Duško Radović” je živelo. Igrane su premijere, tražila se staklena cipelica sa Pepeljugom, upoznavale su se raznolike kulture sveta sa Guliverom, i putovalo se na jedan drugačiji i opasniji način sa Dečakom sa koferom. Publika je zajedno sa glumcima učestvovala u ovim potragama i putovanjima, onda kada se to moglo u pozorišnoj sali, onda kad nije – na otvorenom, a kad nije moglo ni jedno ni drugo, otporni duh kulture opstao je i na malim ekranima – poručuju iz pozorišta i dodaju:

Pročitajte još

– Iako fizički odvojeni, međusobna podrška i ohrabrivanje ni tada nisu izostale. Na svaku lošu vest odgovarano je optimizmom, prepreke su preimenovane u izazove, nemir u strpljenje, novu situaciju u još jednu priliku za vrednosti iza kojih Pozorište stoji: darivanje, humanost, dobrobit dece i umetnost. Nova godina je novi početak, ali i prilika za nastavak ovakvog puta, jednog u kom otkrivamo šta sve možemo da uradimo jedni za druge, a zatim da to zajedničkim snagama i ostvarimo; da inspirišemo druge da nam se priključe i nastave lanac darivanja – stoji u saopštenju Malog pozorišta “Duško Radović”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike