Azbuka našeg života: Privodi se kraju snimanje serije po romanima Mirjane Bobić Mojsilović

05.11.2020

12:38 >> 05:19

0

Priča je i kritički osvrt na moralno posrnulo savremeno društvo u kojem zadovoljavanje materijalnih želja, ostavlja duhovnu šupljinu u nama, kaže reditelj

Azbuka našeg života: Privodi se kraju snimanje serije po romanima Mirjane Bobić Mojsilović
Copyright Promo / Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Snimanje serije „Azbuka našeg života“, prema motivima dva romana Mirjane Bobić Mojsilović, ulazi u finalnu fazu. Do kraja je ostalo samo par nedelja, a prema izjavama i reakcijama autora i producenata, biće to televizijski projekat vredan pažnje.

Ova savremena porodična priča, u kojoj je težište stavljeno na muško-ženske odnose, predstaviće životni put i raspad jedne porodice. Kako autori najavljuju, glavni junaci, u biti dobri ljudi, koji bivaju izloženi životnim izazovima pred kojima prave pogrešne izbore, vremenom postaju žrtve svojih odluka i svog ega koji ih odvodi na pogrešan put.

Pored Jadrana Malkoviča i Aleksandre Janković, koji tumače glavne likove Uroša i Vesnu Popović, noseće role odigrali su još i Isidora Simijonović, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Nebojša Milovanović, Jovana Stipić, Miona Marković, Đorđe Mišina, Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Danina Jeftić, Milena Pavlović, Iva Štrljić, Nedeljko Bajić i drugi, dok će svojom glumom i pojavom, priču obogatiti Aljoša Vučković, Radoš Bajić, kao i sama autorka romana – Mirjana Bobić Mojsilović.

Promo / Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Zadovoljna do sada snimljenim materijalom, saradnjom sa glumcima i atmosferom na setu, kreatorka i rediteljka serije Jelena Bajić Jočić kaže da će, što se umetničkog aspekta tiče, u estetici slike i zvuka ovom serijom dominirati kadrovi puni atmosfere, koji imaju za cilj da oslikaju složena emotivna stanja junaka.

– Istovremeno, naša serija pored umetničke ima i druge vrednosti jer na izvestan način predstavlja i kritički osvrt na moralno posrnulo savremeno društvo u kojem zadovoljavanje materijalnih želja, ostavlja duhovnu šupljinu u nama. To je ono što je u žanrovskom smislu razlikuje od niza drugih trenutno aktuelnih TV projekata – kaže rediteljka.

Ona ističe da je “Azbuka našeg života” igrana serija koja će u žanrovskom smislu, biti pravo osveženje na domaćoj televizijskoj i medijskoj sceni, ne samo zbog činjenice da je to jedna veoma uzbudljiva, iskrena i emotivna porodična drama, prijemčiva široj TV publici, već i zato što je karakteriše inovativni pristup u umetničkoj naraciji i rediteljskom postupku.

Promo / Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Emitovanje serije, koja se realizuje u saradnji produkcijske kuće Contrast Studios i Telekoma Srbija, planirano je za 2021. godinu, premijerno na kanalu Superstar TV i reprizno na Prvom programu Radio televizije Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike