Arsenal Fest u Srbiju dovodi svetska muzička imena

23.12.2020

15:30 >> 15:11

0

Autor: Dejan Ćirić

Planirano je da festival bude organizovan 24, 25. i 26. juna 2021. godine u Kragujevcu

Arsenal Fest u Srbiju dovodi svetska muzička imena
Copyright Promo/Placebo

Svetski poznat alternativni bend Placebo, poznat po hitovima „Every You Every Me“, „The Bitter End“, „Special Needs“ i „Song To Say Goodbye“, potvrdio je da će nastupiti na Arsenal Festu.

Placebo, koji čine gitarista i pevač Brajan Molko i basista Stefan Olsdal, prepoznatljivi po androginom izgledu i stavu, kao i osobenom spoju popa, panka, gotike, grandža i glam roka, sviraće 24. juna na Main Stage-u kao hedlajner Arsenala 2021, koji će biti održan pod sloganom „Snažno uz muziku“.

– Poruka koju nosimo gde god da idemo da sviramo koncert je poruka tolerancije, razumevanja i prihvatanja, i to je baš divna stvar, jer je veoma rano Placebo postao bend za otpadnike i neprilagođene. Nismo tome stremili u početku, ali se tako desilo, pošto smo Stefan i ja odrastali sa osećajem da se ne uklapamo. Zahvaljujući tome što smo iskreni i otvoreni, postali smo zanimljivi velikom broju ljudi koji su osećali da ne postoji glas koji im se obraća. To se nastavlja i danas, i stvarno je velika zajednica narasla oko nas, koja se poistovećuje sa onim što mi predstavljamo – rekao je jednom Molko.

Pročitajte još

Prve večeri na Main-u potvrdila je nastup i visokoenergetska džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello. Na glavnoj festivalskoj bini 25. juna balkanska pank rege ekstravaganca Dubioza kolektiv proslaviće jubilej – deset godina od nastupa na prvom Arsenalu 2011. Druge večeri nastupa i pionir Balkan Beat-a Džajkovski, a potvrđeno je i da će završne, treće večeri, 26. juna na Main-u, prvi put u Srbiji, svirati svetski čuveni virtuoz gitare Yngwie Malmsteen.

Dubioza kolektiv Promo/Goran Lizdek

Veliki napori su uloženi da, zbog pandemije Kovid-19 odloženi prvobitni program Arsenala 10 bude u celosti prebačen za Arsenal 2021, ali zbog nemogućnosti da budu usklađeni novi datumi u Kragujevac ipak neće doći planirani Sum 41 i Still Corners. Arsenal će u nedeljama koje su pred nama postepeno objavljivati i brojne ostale učesnike festivala, koji se tradicionalno održava u prostoru na otvorenom unutar istorijskog „Kneževog arsenala“, fabrike municije iz 19. veka, smeštene nedaleko od centra Kragujevca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike