Potresan govor Cece Bojković na sahrani Ivana Bekjareva: Ostajemo bez svetlosti kojom si isijavao

21.11.2020

14:55 >> 16:02

0

Dragi moj druže, ostaješ zauvek u našim srcima. Sve ono lepo čime si nas napajao sada se seli u naše uspomene i sećanja. Iako obimno delo ostaje zabeleže

Potresan govor Cece Bojković na sahrani Ivana Bekjareva: Ostajemo bez svetlosti kojom si isijavao
Copyright TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Glumac Ivan Bekjarev sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, gde su se od njega oprostiti članovi porodice, prijatelji i kolege.

Poslednje zbogom velikanu glumišta uputilu su Radoslav Zelenović, Svetlana Bojković, Iva Štrljić, Branka Petrić, Marjana Mićić, bivši ministar Zoran Đorđević…

U kapeli na Novom groblju porodica je primala saučešće, a u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom njegovoj sahrani prisustvovali su najbliži. Poštujući mere, prijatelji i kolege prilazili su kapeli da se poklone, ostave cveće i zapale sveću.

Antonio Ahel/ATAImages

Potresan govor održala je slavna glumica Svetlana Ceca Bojković.

–  Ivan, čovek nesalomive životne energije. Otvorenog uma, radoznao, posvećen pozivu, vredan, radoznao, svetski putnik, hedonista u najboljem smislu te reči. Prijatelj u koga se uvek možeš pouzdati. Sjajan glumac, divan partner, voljen od svojih studenata, prijatelja, koje je uživao da okuplja i ugosti u svom domu, zajedno sa svojom Mikicom. Teško mi je da prihvatim da se ugasio jedan tako bogat i plodonosan život. Sve ono lepo čime nas je Ivan napajao sada se seli u naše uspomene i sećanja. Iako njegovo obimno delo ostaje zabeleženo u bezbroj snimaka, bolan je ovaj trenutak rastanka i ispraćaja. U ovom teškom i ružnom vremenu ostajemo bez još jedne svetlosti koju je isijavao naš Ivan. Dragi moj druže, ostaješ zauvek u našim srcima, neka ti je večni mir i slava – rekla je Bojkovićeva kraj glumčeve večne kuće.

Antonio Ahel/ATAImages

Povodom smrti Ivana Bekjareva biće organizovan i komemorativni skup u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čije je bio član od 1968. do 2001. godine, kada se za to budu stekli uslovi zbog trenutne epidemiološke situacije.

Bekjarev je odigrao više od 150 uloga u pozorištu od čega oko pedesetak u JDP-u, između ostalih: Branislav Nušić “Protekcija” (Mladen Đurić), Dragoslav Mihajlović “Kad su cvetale tikve” (Mita Majmun), F. M. Dostojevski “Mladić” (Stebeljkov), Marin Držić “Dundo Maroje” (Maro), Branislav Nušić “Pučina” (Doktor Ružić), A.P. Čehov “Tri sestre” (Soljoni) i mnogi drugi…

Foto / JDP

Snimio je preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji i drugim zemljama. Igrao je i u velikom broju TV drama i kultnih serija kao što su „Bolji život” i „Srećni ljudi”, gde je ostvario veliku popularnost komičnim likovima Kurčubića i Despotovića, kao i u veoma gledanim serijama „Otpisani”, „Više od igre”, „Kraj dinastije Obrenović” i „Gorki plodovi” u kojima je upečatljivo odigrao raznovrsne veoma složene dramske uloge. Naročito je upamćen u roli zloglasnosnog upravnika nacističkog logora Vujkovića u seriji „Banjica” za koju je 1984. proglašen za TV ličnost godine u Jugoslaviji.

Legendarni Kurčubić je svojim ulogama i talentom iza sebe ostavio dubok trag, i kao glumac, i kao pedagog i, najvažnije, kao čovek.

Ivan Bekjarev preminuo je u ponedeljak, 16. novembra, u Beogradu, u 74. godini.

 

Pročitajte još: U čast Ivana Bekjareva: TV emisija kao epitaf za velikog glumca (VIDEO)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike