Bojsi je imao dve neostvarene želje vezane za Srbiju

19.09.2021

13:49 >> 14:57

0

Autor: Dejan Ćirić

Kako je navela njegova porodica, glumac je preminuo mirno, u snu, posle duge borbe sa kancerom

Bojsi je imao dve neostvarene želje vezane za Srbiju
Copyright Džon Čalis/Profimedia

Glumac Džon Čalis (79), čuveni Bojsi iz “Mućki”, preminuo je danas posle duge i teške bolesti. Kako je navela njegova porodica, preminuo je mirno u snu, posle duge borbe sa kancerom. Čalis je bio rado viđen gost u Beogradu, a imao je i srpsko državljanstvo. Bio je i glavni akter dokumentarca o Beogradu, a tim povodom dao je intervju najtiražnijem britanskom dnevnom listu „Metro“ u kom je sa oduševljenjem pričao o Srbiji.

Džon Čalis/Profimedia

Naime, glumac je ranije izjavio da mnogo voli Srbiju, kao i da jedva čeka da ponovo dođe u našu zemlju.

– Upoznao sam narod i istoriju Srbije. Imamo puno toga zadničkog, “Mućke” su našle neki zajednički teren, smejemo se istim stvarima, to je bilo veliko otkriće za mene. Jedan čovek mi je rekao da mu je gledanje “Mućki” jedino stavljalo osmeh na lice u teškom periodu za vašu zemlju, ovo me je naročito ganulo – rekao je čuveni Bojsi, pa otkrio kako je došlo do toga da dobije srpsko državljanstvo.

Džon Čalis/Profimedia

– Gradonačelnik mi je predložio da uzmem državljanstvo i time se osećam kao deo vašeg naroda. Osećam se vrlo blizu srpskom narodu. Ta povezanost preko komedije, nas zbližava i govori o tome da smo svi mi isti. Bilo bi sjajno da je ovaj dokumentarac “Bojsi u Beogradu”, koji sam napravio u Srbiji, pomogne vašoj zemlji. Jedva čekam da se vratim u Srbiju i da ohrabrim i druge da posete Srbiju. Vi ste vrlo hrabar narod. Prvom prilikom se vraćam kod vas. Nikad mi se nije desilo da u srcu osećam takvu povezanost, kao ovu što osećam sa Srbijom – rekao je ranije glumac Džon Čalis.

Pročitajte još

Planirao je da napravi još jedan dokumentarni film ili napiše knjigu o Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike