On je srpski Blejk Karington: Branimir Popović o šoku koji je doživeo pre početka snimanja „Dinastije“

20.09.2021

20:01 >> 20:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Mogu da garantujem da će ovo biti veoma ozbiljna i kvalitetna dramska struktura koja će se, siguran sam u to, rado gledati, ističe glumac

On je srpski Blejk Karington: Branimir Popović o šoku koji je doživeo pre početka snimanja „Dinastije“
Džon Forsajt i Branimir Popović / Profimedia/Antonio Ahel/ATAImages

Glava porodice Karington, naftni tajkun bezosećajan i u poslu i kod kuće – tako su opisali Blejka, protagonistu čuvene sapunice „Dinastija“. Ove osobine biće okosnica i Branka Kadića – srpskog Blejka u domaćoj adaptaciji „Dinastije“ koja počinje sa emitovanjem 27. septembra u 21 čas na TV Pink. Nakon pažljivo vođenog kastinga, izbor je pao na iskusnog glumca Branimira Popovića, koji je prezadovoljan produkcijom i atmosferom na setu.

Branimir Popović i Predrag Bjelac, serija “Dinastija” Promo/Jelena Simonović

– Da sam mogao da zamislim okolnosti u kojima bih želeo da radim, ne bih mogao bolje da ih zamislim od ovoga što se trenutno dešava. Nadam se da će tako da ostane. Svi ljudi koji su u produkciji dali su maksimalan napor da sve ovo ovako izgleda, da se mi, koji smo sa ove strane kamere, dobro osećamo, da dobro funkcionišemo, jer je to na kraju ipak najvažnije. To ništa ne bi bilo moguće bez ove armije profesionalaca iza kamere, dobro raspoloženih, što je veoma bitno – izjavio je glumac, i dodao da je oduševljen glumačkom podelom u domaćoj verziji „Dinastije“.

Ekipa serije “Dinastija” Promo/Jelena Simonović

– Izuzetno sam zadovoljan, pre svega zato što niko ne pravi nikakav problem, a to je toliko važno u današnje vreme i u ovoj količini posla. Ne samo što ne prave probleme, već daju sve od sebe da njihova igra bude partnerska, da bude tačna, istinita. Veoma sam zadovoljan najbližim partnerima i partnerkama, sve funkcioniše kako treba.

Popović je prihvatio izazov da igra glavu porodice Kadić, a iako se ne seća šta je pomislio kada je dobio ulogu Branka, poznati glumac se jasno seća šta je osetio.

– Prvo sam osetio da ću morati da budem odvojen od porodice 18 meseci, to mi je bio prvi šok. A kada sam dobio scenario, onda sam počeo da razmišljam o tome kako bi sve moglo da izgleda i koja je to dimenzija važna za taj lik, jer je veoma kompleksan – mnogo je likova prema kojima moram da gradim odnos. Višeslojan je lik, trudim se da bude istinito, radim na tome da mi publika veruje. Da stanem iza onoga što radim – objasnio je glumac.

Branimir Popović, serija “Dinastija” Promo/Jelena Simonović

Originalna „Dinastija“ doživela je američki rimejk 2017. godine, a iako ga nije gledao, Branimir je uveren da naša verzija apsolutno može da parira holivudskoj.

– Nisam gledao američki rimejk, pa ne mogu tu vrstu komparacije da napravim, ali na osnovu svog iskustva pripreme i snimanja, mogu da garantujem da će ovo biti veoma ozbiljna i kvalitetna dramska struktura koja će se, siguran sam u to, rado gledati.

Pročitajte još

Na koji način će Branimir predstaviti jednog od najvećih poslovnih magnata u Srbiji Branka Kadića, kakav će odnos imati sa bivšom i sadašnjom ženom, decom, poslovnim partnerima i suparnicima, saznaće se u domaćoj verziji najgledanije sapunice svih vremena, od 27. septembra u 21 čas na televiziji Pink.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam